Logo
Одштампајте ову страницу

Феномен месеца септембра: енергија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FenomenБЕОГРАД - Феномен центар, место за радознале које почиње са радом у септембру у Хаџи Продановој 16 у Београду, позива на први упис чланове, децу и младе који показују интересовање за науку, а имају између 7 и 15 година.


Ово, најузбудљивије место за учење у граду одакле деца неће желети да изађу, укључује учење путем експеримената, анализирања, самосталног закључивања, интерактивних предавања и квизова знања. Програм је осмишљен тако да прати школску годину а природни феномени су обрађени из угла различитих научних области.


Сваки месец је посвећен једном природном феномену, па је тако септембар месец енергије, саопштено је из организације Фестивал науке.


Да ли се живот може замислите без енергије? Како се енергија мери и мења своје облике? Колико нам је важна енергија Сунца? Који су то обновљиви извори енергије и какви све извори енергије постоје? И још много тога о феномену енергије, први чланови, ће сазнати и научити у ФЕНОМЕН-у током септембра.

 

                                        Fenomen22222

 

У радионицама су упослене руке и различита чула, чиме се поред развијања фине моторике повећава интересовање, пажња и креативност.


„Програм смо осмислили са циљем да најмлађима иницирамо љубав према науци и учењу, да гајимо код старијих основаца жељу да развијају своје идеје и налазе иновативне одговоре на различита питања и проблеме, а заједничко за све наше полазнике је да код њих подстичемо природну радозналости уз беле мантиле, епрувете, хемикалије, сочива и призме, лупе, прављење микроскопских препарата и микроскопирања. Све то је одличан начин да се лакше усвоје различити појмови, а сам процес учења је креативнији, занимљивији и свеобухватнији, а истовремено га можемо прилагодити потребама наших полазника“, рекла је др Александра Патенковић са Института за биолошка истраживања Синиша Станковић, оснивачица ФЕНОМЕН-а.


У стилу Фестивала науке, ФЕНОМЕН организује и гостовања посебних предавача који уз мало експлозије, дима, живих инсеката, муња и варница разоткривају све оно што науку чини интересантном, а свет који нас окружује невероватно разиграним.


Упис нових чланова је у току, а све информације могу се пронаћи на сајту центра ФЕНОМЕН.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 31 август 2017 15:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015