Кућа Добрих Вести

Login

Бестселер о Тесли на сајму књига у четвртак 30. oктобра у 15:00

Оцените овај чланак
(16 гласова)

БЕОГРАД - Бестселер број 1 у Америци, у категорији историјског стрипа, биће представљен на Међународном сајму књига у Београду, у четвртак 30. октобра 2014. године на штанду Амбасаде Индије, у оквиру кампање “Incredible India” (Невероватна Индија).

Историјски стрип о Николи Тесли "Проналазач" је дело чувеног индијско-америчког инжењера, дизајнера и предузетника Раве Мехте, настао 2013. године како би се јавност на потпуно савремен начин упознала за ликом и делом Николе Тесле. Apple Ibooks је сврстао стрип “Проналазач” у раван са "Суперменом" и "Ратовима Звезда" поставивши га заједно са њима на своју насловну страну. МТВ је направио изузетну кампању овог стрипа која и даље траје.

 

Да би се ово изузетно дело приказало широј јавности у Србији, Амбасада Индије у Београду, организује промоцију стрипа у четвртак 30. октобра у 15:00 на свом штанду, у хали 2А. О настанку овог уметничког дела, ауторима, о Николи Тесли и научној баштини и новоуспостављеним везама између Србије и Индије тим путем, говориће Александар Протић, директор Тесла меморијалног пројекта и научни директор Тесла глобал Форума, који је о Тесли предавао на Оксфорду, Кембриџу, Сорбони, у УНЕСЦО, у Савету Европе, на индијском Самиту за одрживо лидерство и на многим другим местима широм света. Индијска амбасада позива све заинтересоване да присуствују предавању и промоцији стрипа.

 

Аутор историјског стрипа "Проналазач", Раве Мехта, је ове године у јулу на Тесла Глогал Форуму одржао промоцију стрипа, а делић атмосфере са тог догађаја можете видети овде:

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 29 октобар 2014 12:55
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија