Logo
Одштампајте ову страницу

Наш успешни млади проналазач освојио неколико награда

Оцените овај чланак
(15 гласова)

deckonosecaБЕОГРАД – На Међународној конференцији Euro Eko 2014 „Животна средина, инжењеринг – економски и правни аспекти одрживог живљења“, 27. – 28. новембра у Хановеру учествовао је наш успешни млади научник и проналазач Милош Станковић 
и том приликом освојио неколико награда.


Европска Академија природних наука доделила ми је Диплому за редовног члана Академије и њихово највеће признање Европски Орден части, за изузетан допринос у научним истраживањима.


Европско научно друштво доделило ми је Диплому и Медаљу „Alexander von Humboldt“,чувеног немачког истраживача.

На конференцији је учествовало око 500 научника, професора и бројних стручњака.


Након Конференције у Хановеру учествовао је на "Међународном сајам иновационих технологија и дизајна“ (Inno Design Tech Expo) у Хонг Конгу, 4. – 6. децембра и освојио Златну Медаљу и Златан Пехар за најбољу иновациону технологију на највећем светском сајму иновација, на коме је учествовало преко 400 излагача широм света.


Такође Милош Станковић био је делегат и учесник испред Србије на Азијском бизнис форуму интелектуалне својине (BIP Asia), где су говорници били директори бројних института и компанија као што је Intel, Siemens, Samsung, Sony, Philips, LG и други.

 

decko

 

Представљен еколошки уређај за борбу против амброзије


У Хановеру и Хонг Конгу је представљен „уређај за уништавање корова и амброзије“ који је изазвао велико интересовање института и страних компанија из Кине, Америке и ЕУ, које су препознале велики потенцијал иновације.


Уређај за уништавање амброзије помоћу одређене струје и фреквенције уништава амброзију у корену, без хемије и пестицида, еколошким путем и она више не расте током сезоне. Уређај је тестиран у Србији, Немачкој и Шведској у сарадњи са Шведским факултетом за пољопривреду.


Планирано је масовно уништавање амброзије овим уређајем следеће сезоне на територији Београда.
Подршку за сајам у Хонг Конгу дали су Град Београд, Секретаријату за привреду и Факултету за примењени менаџмент, економију и финансије из Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 10 децембар 2014 21:41
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015