Кућа Добрих Вести

Login

Министарство расписало конкурс за обуку 200 пољопривредника

Оцените овај чланак
(2 гласова)

traktorrrrrrrВЕОГРАД - Министарство пољопривреде расписало је конкурс за учешће компанија, задруга и удружења произвођача у програму обуке "Подршка развоју извозних капацитета агробизнис компанија у Републици Србији", а планирано је десет дводневних предавања за 200 учесника.


Циљ конкурса, пише у саопштењу министарства, је избор агробизнис компанија, задруга, удружења произвођача чији ће представници учествовати у програму обуке чији је циљ развој постојећих, унапређење извозних капацитета и побољшање спољнотрговинског биланса у сектору пољопривреде и прехрамбене индустрије.


Учесници тренинга могу бити представници извозно орјентисаних компанија произвођача регистрованих на подручју Републике Србије и уписаних у Агенцији за привредне регистре који се баве производњом и прерадом воћа, поврћа, меса и млека.


План министарства је да се одржи 10 дводневних обука у периоду септембар - новембар 2017. године, са 20 учесника у оквиру једне дводневне обуке, а циљ је да тренинг продје укупно 200 учесника током трајања обуке.


Тренинг програма је део активности у оквиру пројекта “Помоћ за трговину и подршка развоју производних капацитета агроиндустријског сектора у Србији”, који финансира Влада Руске Федерације, а спроводи Програм за развој Уједињених нација (УНДП).


Након завршетка програма, биће одабрано до 10 најбољих компанија којима ће пројекат обезбедити стручну консултантску помоћ у погледу сертификовања и увођења међународно признатих стандарда квалитета, објашњавају у министарству.


Пријављивање на конкурс министарства је до 1. септембра 2017. године.


Више о конкурсу прочитајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 август 2017 23:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија