Кућа Добрих Вести

Login

Шести пољопривредни форум „Храна за Eвропу“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

hranazaevfrop8u34343БЕОГРАД - Нове дилеме и нова решења, кроз дијалог свих заинтересованих, мисија су Шестог пољопривредног форума „Храна за Европу” који се ове године одржава од 3. до 5. новембра у Вршцу.

 


Форум је ове године посвећен теми: „Безбедност хране“.


Организатори истичу да је Агропривреда деценијама запостављени и највећи неискоришћени потенцијал Србије. Економске анализе указују да би Србија подизањем приноса на ниво просека ЕУ 28 могла да утростучи вредност пољопривредне производње и вишеструко повећа извоз. За то су неопходне значајне структурне промене и развој различитих модела удруживања у агропривреди, инвестиције у технолошки развој и инфраструктуру пољопривреде, прехрамбену и друге гране прерађивачке индустрије, засноване на маркетинг концепту који је предуслов за побољшање конкурентности српске агропривреде.


Каква је српска агропривреда виђена очима министара и менаџера? Чија је земља Земље Србије? Потрошач има право да зна! Стандарди безбедности хране у Србији? Зашто Србија није урадила готово ништа како би спречила бацање значајнијих количина хране? Фаир-траде у пољопривреди и производњи хране као подршка малим произвођачима?Како регулисати пословање дистрибутивних ланаца? Који су сектори пољопривредне производње носиоци развоја у измењеним тржишним околностима? Који су приоритети ревитализације прехрамбене индустрије, а у циљу померања фокуса конкурентности са производа нижег на производе вишег степена прераде?


Одговоре на ова питања и решења покушаће да дају најеминентнији стручњаци из науке и праксе, представници надлежних Министастава, Владе и државе, представници међународних организација, директори и менаџери пољопривредних и прехрамбених компанија, представници трговинских ланаца и многи други.


Форум ће се ове године по први пут одржати у Вршцу у хотелу „Србија“. Први радни дан форума и отварање је 4.новембра у 10 часова. Додатне информације о условима учешћа и праћењу скупа заинтересовани могу добити упитом на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на веб страници na организатора www.ecinst.org.rs.


Организатори форума су Економски институт - српски развојни институт и Друштво аграрних економиста Србије.


Последњи пут измењено субота, 22 октобар 2016 13:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија