Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о образовању за свет дипломатије

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bimunnnnnБЕОГРАД - Удружење за Уједињене нације Србије припрема јубиларну 15. међународну студентску конференцију Београдски међународни модел уједињених нација – БИМУН 2018, која ће се одржати у Београду од 14. до 18. марта 2018. године.

 

Након четрнаест успешно организованих међународних конференција (2004-2017), БИМУН има велики углед међу успешним студентима и код значајних институција и међународних организација. БИМУН је постао једна од најпрестижнијих конференција Модела УН у Европи и окупља амбициозне студенте из целог света.

 

БИМУН студентима пружа могућност да у пракси боље упознају актуелна међународна питања и начине њиховог решавања у оквиру УН, да примењују основна дипломатска начела, као и доприноси развијању њихових личних вештина (јавног наступа, преговарања, вођења дебате и постизања компромиса).

 

Студенти преузимају улоге дипломата УН, представљају различите земље и расправљају о актуелним светским темама, у складу са процедуром УН.

 

„БИМУН 2018“ биће прилика за нова искуства, дипломатске дебате и повезивање младих лидера из Србије и других земаља. Радни језик БИМУН конференције је енглески.

 

„Београдски међународни модел Уједињених нација – БИМУН 2018“ (14 – 18. март 2018.) биће фокусиран на аспекте теме “Мултилатерализам у изазовним временима’’.

 

На конференцији ће бити академска симулација заседања органа УН на следеће теме:

 

-  Савет безбедности: Превенција тероризма и насилног екстремизма на Рогу Африке;

-  Кризни комитет – Савет безбедности: Безбедност у Балтичком региону – кризна ситуација;

-  Генерална скупштина УН – ВИ комитет: Реформа и оснаживање улоге Организације;

-  Савет за људска права: Људска права у дигитално доба;

- Економски и социјални савет (ЕCOSOC): Утицај климатских промена на запошљавање и економски раст;

- Извршни одбор УНЕСКА: Јачање слободе изражавања.

 

Конкурс за пријављивање учесника на „БИМУН 2018“ отворен је до 20. јануара 2018. године. Могу се пријавити студенти основних и постдипломских студија до 29 година, који добро знају енглески језик, уз обавезу да попуне Апликациони формулар са мотивационим писмом. Најбољи учесници добиће специјално признање и биће номиновани за БИМУН делегације на другим Моделима УН.

 

До сада је 3310 успешних студената из 68 земаља учествовало на десет БИМУН конференција. Придружите се и планирајте учешће на “БИМУН 2018”.

 

Пријављивање је до 20. јануара 2018. године.

 

За више информација о конференцији „БИМУН 2018” и процедури пријаве за одређени комитет, посетите сајт: www.bimun-unaserbia.org.

 

Контакт организатора: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: КОМС/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 05 јануар 2018 12:44

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија