A+ A A-

Предавање ,,Како до посла у 21. веку” за наставнике београдских школа

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Panel2Наставници, директори, педагози средњих београдских школа присуствовали су предавању Драгана Варагића на тему запошљавања у Србији у ComTrade школи на Новом Београду.

 

Драган Варагић један  је од аутора књиге  ,,Како до посла у 21. веку + 444 савета за успешну каријеру” и у склопу истоименог пројекта Удружења ,,Живојин Мишић" путује по Србији не би ли пружио додатна знања и отворио нове могућности за средњошколце.

 

Након предавања у Београду,  организована је и панел дискусија на тему “Модерно образовање данас”, са циљем да се одговори на питања која су додатна решења за наш систем образовања и шта треба да променимо не бисмо ли имали више спремних средњошколаца за тржиште рада какво је данашње.

 

                      Panel1

 

Николета Ракочевић, власник Квин Викториа Едукејшн анд Транслејшн, професор енглеског језика и симултани преводилац, говорила је о томе колико је битно разумевање при учењу а не пука репродукција, колико је важно подстаћи младе људе да размишљају И колико је важно наставу организовати на другачији начин.

 

Покренула се тема тржишта рада и колико ћемо послова изгубити у будућности, колико је важна вештачка интелигенција, а Соња Јовановић, ХР компаније Ернест&Yоунг, је указала и на то који се програм пракси спроводе у великим компанијама који су прилагођени средњошколцима, колико они могу да науче из свега тога и дођу до посла који желе.

 

Срђан Радојчић, оснивач компаније One Assesment, је говорио како се данас људи тестирају за савремене послове, и да се социјалне мреже се заиста проверавају, и нису небитне.

 

Када се говорило о различитим системима образовања, о образовању у Финској, Сингапуру, Јапану, Срђан Огњановић, дирецтор Математичке гимназије се осврнуо и на то да морамо размишљатии о томе да данас школујемо децу која ће радити до неке 2070. године, и да се морамо сви мењати у складу са временом.

 

                  Panel3

 

И најмлађи, али потпуно равноправан панелиста Немања Гранић, који је данас стипендиста Рачунарског факултета, дао је своје виђење овог проблема, јер је до недавно и сам био средњошколац. Оно што он из свог угла види јесте да факултети И средње школе дају ширину, али да је свако сам одговоран за своју будућност, и да ако ми сами нисмо проактивни, нико то неће бити уместо нас.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 октобар 2017 13:15

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани