A+ A A-

Јубиларна ОССИлација - првих 20 година

Оцените овај чланак
(3 гласова)

oscilacijaaaaaaБЕОГРАД - Јубиларна двадесета ОССИлација, Организације српских студената у иностранству (ОССИ), одржана је 15. августа у свечаној сали Српске академије наука и уметности.


Овогодишњу ОССИлацију посебном и још важнијом, чини велики двадесетогодишњи јубилеј ОССИја.


Била је то прилика за подсећање на лепе тренутке везане за претходну годину, за ОССИ и више него успешну, а уједно и прославу 20. рођендана и крунисање две деценије изванредних резултата.


"Како уопште заокружити две деценије и окренути ново поглавље? Поносно можемо да кажемо да смо једна од највећих мрежа страних студената у овом делу Европе, тренутно бројимо 15 локалних огранака у чак 15 земаља, учествовали смо у бројним пројектима од којих је онај најзначајнији био везан за нострификацију диплома, основали смо канцеларију у Бања Луци. Успеси су се низали, године бројиле, а ми и даље настављамо да испуњавамо своје циљеве”, наводи ова студентска организацијa у свом званичном саопштењу.


"У претходних годину дана ОССИ је остао доследан својој мисији и својим активностима допринео бољој повезаности студената у иностранству и у земљи матици, као и промоцији Србије у свету. Тако смо на америчком универзитету Јејл организовали Balkan Youth Forum, где смо разговарали о значају стабилности у региону за младе. Трећу годину за редом смо организовали Summer Networking Event, повезавши велики број наших студената у иностранству и Србији", додаје се у саопштењу.


У Бечу је, такође, манифестацијом Дани српске културе на креативан и едукативан начин ОССИ представила Србију у Аустрији.


На ОССИлацији 2017. прочитано је поздравно писмо подршке председнице владе Републике Србије Ане Брнабић, а присутнима су се пригодним речима обратили потпредседник САНУ Зоран Поповић, затим Јован Ратковић, бивши саветник председника Републике Србије и први председник ОССИја, као и одлазећи председник ОССИја, Александар Јаковљевић, затим новоизабрани председник ОССИ Александар Љубомировић који је представио свој тим који ће у наредним годинама водити ову организацију. У име НИС-а студентима се обратила Марија Јелић, руководилац пројекта ,,Енергија знања".


Овогодишња прослава ОССИлације је била посебна и по томе што је представљен нови председник и нови Одбор, који ће водити организацију у наредном периоду.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 август 2017 16:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани