Logo
Одштампајте ову страницу

Србија освојила медаље на Међународној хемијској олимпијади на Тајланду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SrpskitimБЕОГРАД, 14. јула – Гимназијалци из Србије освојили су четири медаље на Међународној хемијској олимпијади која је одржана на Тајланду од 6. до 15. јула.


Ученик београдске Математичке гимназије Дамјан Чабарковић освојио је сребрну медаљу, а са три бронзе су се окитили Андреј Кукузар, ученик сомборске гимназије “Вељко Петровић”, Андреј Ковачевић из Ужичке гимназије и Анамарија Николетић из Математичке гимназије у Београду.


Они су са менторима из Српског хемијског друштва, професором Душаном Сладићем са Хемијског факултета у Београду и професором Ником Радуловићем са ПМФ-а у Нишу, учествовали на најпрестижније такмичење средњошколаца из хемије, захваљујући подршци КПМГ Београд, који је за све обезбедио авионске карте за такмичења, котизације и пратеће трошкове.


Интезивне припреме наших средњошколаца за олимпијаду трајале су две недеље, а ученици су се седам дана припремали на Хемијском факултету у Београду код професора Сладића, а седам дана на Природно-математичком факултету у Нишу, на департману за хемију, код професора Радуловића.


Српски гимназијалци су и прошле године на олимпијади остварили исти резултат – освојили су четири медаље – једну сребрну и три бронзане.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 јул 2017 14:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015