A+ A A-

Балкан јутјуб фест вечерас и сутра у Сава Центру

Оцените овај чланак
(1 Глас)

balaknsjtubreПрипадници како традиционалних медија тако и инфлуенсери са друштвених мрежа, окупиће се вечерас и сутра на новом Балкан Тјуб Фест-у (Balkan Tube Fest), фестивалу јутјуб културе који ће се одржавати у Сава Центру – 24. и 25. јуна.


Како се родила сама идеја о окупљању јутјубера рекао нам је Александар Лештарић са канала Српски туторијали, један од основача самог Феста:


„Пре Балкан Тјуб Фест-а, док јутјуб још увек није био толико популаран код нас, креатори садржаја на овој мрежи углавном су појединачно правили мале скупове где би се видели са својим пратиоцима. Водећи се тиме, дошао сам на идеју 2014-те да направимо један велики јутјуб скуп где сам позвао све јутјубере. Тај скуп се одржао у Студентском парку и било је око 1500 до 2000 људи. Можете само замислити како је то изгледало без организације, обезбеђења и сличног. Схватили смо да морамо направити нешто организовано, па је први такав скуп био у Делта Ситију, али је дошло толико да је Делта Сити морао да затвори своја врата. После тога нам је било јасно да морамо размишљати на много већој скали. И на тај начин се родио Балкан Тјуб Фест”.


Мирјана Владисављевић – организатор и овогодишњег догађаја посвећеног јутјуб култури сматра да је јако важно што се медији и спонзори све више окрећу овом догађају:
„Сваком новом годином подижемо целокупну причу на виши ниво. Та количина позитивне енергије и очију упртих у ове младе људе изазива све више пажње и то је врло заслужено. Родитељи остану у чуду када се први пут сусретну са реакцијама своје деце на јутјуб звезде што би се могло на неки начин упоредити са рок звездама и њиховим фановима прошлог века“, рекла је она.


На питање како помирити овај генерацијски јаз, Мирјана каже да је дивно што се деца угледају баш на те младе људе и да то првенствено родитељи треба да имају у виду.

 

"Садржајно јутјуб канали се веома разликују, али свима је заједнички труд, рад, активно бављење и продубљивање својих интересних сфера. Деца не чекају да им неко други нешто омогући, већ сами истражују, пишу, комуницирају са пратиоцима и између себе, те на тај начин негују другарство, информисање и проактивни приступ животу који се у онлине ери драстично разликује од пуког играња игара и пасивног лајковања на друштвеним мрежама.

 


Један од учесника овогодишњег фестивала - Војислав Перић са канала Supreme Nehus, снимио је влог у свом стилу о предстојећем Балкан Тјуб Фесту који можете погледати на ОВОМ линку.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 јун 2017 17:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани