Кућа Добрих Вести

Login

Студенти ФОН-а четврти на светском такмичењу у Монтреалу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

mladiisupseniiiiiiiБЕОГРАД - Студенти Кејс Студи Клуб-а Факултета организационих наука освојили су четврто место на светском такмичењу у  решавању студије случаја од 11 до 18. марта 2017.године у Монтреалу, у Канади.

 

Тим су чинили: Бранислав Бандић, Никола Миљановић, Софија Јовановић и Кристина Ракуљ под менторством професорке др Весне Дамњановић.

 

Студенти су решавали студију случаја невладине организације One Acre Fund која послује на тржишту Африке. Студенти су предложили три стратегије од којих се прва односила на побољшање услуга едукације у оквиру невладине организације и јачању бренда ка пољопривредницима, друга се односила на маркетинг стратегију уласка на тржиште Индије, док је трећа стратегија приказивала могућност финансирања постојећих пољопривредника за будуће пројекте.

                                           slikasaambasadorom6565656                                                                                  

На такмичењу је победио тим из Мелбурна, друго место припало је тиму из Хонг Конга, док је треће место освојио тим са Тајланда. Студенти ФОН-а били су бољи од: Berkeley Универзитета, Texas Универзитета и George Town Универзитета из Сједињених Америчких Држава, McGill  Carleton Универзитета из Канаде, Ritsumeikan Asia Pacific University из Јапана, Cornivus Универзитета из Мађарске и Међународног тима у коме је наступао и студент ФОН-а: Марко Трифковић.

 

Током боравка у Монтреалу студенти ФОН-а имали су прилику да се састану са амбасадором Србије у Канади екселенцијом господином Папазоглу Михаилом у Српској Православној Цркви Света Тројица. Разговарали су о могућности даљег развоја младих талената и бољем повезивању академске мреже  између Србије и Канаде. Амбасадор је био одушевљен чињеницом да три универзитета долазе на светско такмичење у решавању студије случаја BBICC 2017 у Београд на ФОН од 3 до 8. априла 2017. године: Concordia Univezitet из Минтреала, Carelton Univerzitet из Отаве  Simon Fraser Univerzitet из Ванкувера.

 

Извор: Кућа добрих вести/ФОН


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија