Logo
Одштампајте ову страницу

Радионице као помоћ младима у процесу запошљавања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

androidracionica45454545БЕОГРАД - Организација Портал Млади је покренула пројекат #PMevents, који је бесплатан, са циљем да помогне младим у процесу запошљавања.


Реч је о идеји оснаживања појединца у процесу тражења посла, указивање на различите могућности радног ангажовања и стицање модерних знања и вештина које су неопходне при запошљавању.


Након три успешно одржане радионице, заказани су нови сусрети са младима 22. и 23. марта, када ће пријављени кандидати имати прилику да науче нешто ново. Прва радионица је "Увод у Андроид", а друга "Како се припремити за разговор за посао".


#PМevents су бесплатни догађаји који имају за циљ оснаживање појединаца у процесу тражења посла, указивање на различите могућности радног ангажовања и стицање модерних знања и вештина које су неопходне при запошљавању.


Након три успешно одржане радионице, на реду су четврта, чија је тема „Увод у Андроид“ и пета на којој ће се говорити о томе како се припремити за разговор за посао.


Радионице се реализују у сарадњи са нашим партнерима из компаније Ендава.


О уводу у Андроид говориће се 22. марта са почетком у 16 часова, а предавање ће бити подељено у два дела. У првом делу биће представљен Андроид као оперативни систем са свим његовим особеностима, где ће бити речи о настанку Андроида, употреби и могућностима овог оперативног система .


Други део је представљање алата и начина развоја за Андроид платформу. Укратко ће бити речи о самом Андроид Студију као алату и Јави као језику који се користи у развоју. Компоненте Андроид апликације. Преглед развоја Андроид апликације. Процес постављања апликације на Google Play Store. Особе које ће држати радионицу су Данко Мишић и Слободан Павић.


Радионицу "Како се припремити за разговор за посао" одржаће Нинослав Рупић, 23. марта са почетком у 17 часова.


Циљ радионице је да помогне онима који немају искуства са интервјуисањем да се за то припреме на најбољи могући начин. Проћи ћемо креирање ЦВ-а и Линкедин профила као базу за тражење посла и нешто што је предуслов да вас послодавац примети. Средишњи део предавања биће усмерен на то шта је интервјуеру важно када тражи одговарајуће кандидате и како излгеда типичан разговор за посао. Уколико буде добровољаца, можемо да урадимо и једну симулацију интервјуа, како бисмо после заједно направили осврт на ток интервјуа, сврху појединих питања итд, али то може да се уради и на хипотетичком примеру. Биће приказани и примери добрих ЦВ-јева, ЛИ профила, интервјуерских питања и сви учесници су позвани да питају све што им није јасно.


Сви заинтересовани се могу пријавити на радионице путем следећих формулара:


• Увод у Андроид – Пријаве можете слати до 21. марта до 17 часова. Одабрани кандидати ће бити обавештени до 21. марта до 20 часова.


• Како се припремити за разговор за посао - Пријаве можете слати до 22. марта до 18 часова. Одабрани кандидати ће бити обавештени до 22. марта до 21 час.

 

Извор: Кућа добрих вести/Портал Млади


Последњи пут измењено недеља, 19 март 2017 22:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015