Кућа Добрих Вести

Login

Француске стипендије за најбоље студенте

Оцените овај чланак
(2 гласова)

institutБЕОГРАД  – Двадесетпеторо стипендиста Фонда за младе таленте добило је и додатне стипендије француске Владе.


Протоколом о сарадњи Фонда за младе таленте, којим председава министар омладине и спорта Вања Удовичић, са Француским институтом у Србији омогућено је да студенти из Србије који по основу државне стипендије настављају школовање на мастер и докторским студијама у Франсукој добију и стипендију Владе Француске, која покрива трошкове студентског социјалног осигурања у тој земљи.

Захваљујући томе, статус стипендисте француске Владе добило је 25 стипендиста Фонда за младе таленте који настављају образовање на најбољим француским универзитетима и факултетима у областима инжењерства, природних наука, права и политичких наука.

 

Успостављањем везе између српских и француских државних стипендија, промовише се знање и мобилност младих, и показује да је и Француска препознала да су студенти из Србије својим залагањем и жељом за усавршавањем заслужили место у друштву својих најбољих колега из Европе.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 јануар 2015 19:14
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија