Кућа Добрих Вести

Login

Конкурс за младе "Зелене идеје за наш град"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ZeleniiiiiiiБЕОГРАД - Поводом Европске недеље мобилности, Делегација Европске уније у Републици Србији, ЕУ инфо центар и Секретаријат за саобраћај Града Београда позивају младе од 8 до 18. година да се пријаве на конкурс у цртању на тему “Зелене идеје за наш град”.

 

Европска недеља мобилности (ЕНМ) је годишња кампања одрживе урбане мобилности, која се одржава сваке године од 16. до 22. септембра и која има за циљ да промовише алтернативне врсте мобилности у сврху очувања животне средине.

 

 Ове године низом активности у различитим крајевима Европе, а са заједничком темом “Наше улице, наш избор” указује се на све већу потребу да се улице и градови прилагоде грађ анима, а не аутомобилима. Зато је ове године, ЕУ у Србији одлучила да позове наше најмлађе суграђане да својим цртежима на тему “Зелене идеје за наш град” покажу у каквом граду желе да живе.

 

Желите да ваш град, улица, школа буду зеленији, са више дрвећа, паркова или имате идеју како би ваша запуштена улица могла бити зелена оаза, хоћете више стаза за бицикле, ролере или паркова за игру?

 

 Све ово могу бити теме на које нам можете послати свој скенирани цртеж (максималне величине до А3 формата), са вашом оригиналном поруком до 5. септембра 2014, до 17 сати, путем електронске поште на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , са назнаком: алтернативна мобилност – “зелене идеје за наш град”.

 

Прве три награде за цртеже су бицикл, ролери и тротинет, док ће најбољих 20 радова бити изложено у ЕУ инфо центру у септембру, током обележавања Европске недеље мобилности. Град Београд и ЈКП ГСП Београд, као генерални покровитељи акције
промовисаће победничке цртеже са порукама на два возила градског саобраћајног превоза.

 

Од 6. до 11. септембра 2014. сви пристигли радови биће објављени на Фејсбук страници ЕУ инфо центра, где ће грађани моћи да гласају “лајковима” за најбољих 20 радова који ће бити приказани на изложби, док ће добитнике прве три награде бирати
стручни жири.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 01 септембар 2014 22:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија