Кућа Добрих Вести

Login

Програм Зимзарија од 3. до 5. јануара

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zimzi1БЕОГРАД - Други део програма Новосадских дечијих Зимзарија 7, од 3. до 5. јануара, обележиће креативни камп у Основној школи „Петефи Шандор“, креативно-едукативне и спортске радионице и позоришне представе на различитим локацијама у Новом Саду.

 

На креативном кампу у Основној школи „Петефи Шандор“ најмлађи суграђани ће се упознати са причама о српским научницима и њиховим проналасцима, Миланковићевим календаром и најпосећенијим градитељским чудом на целом свету. Деца ће имати прилику и да чују ко је „нагнуо“ торањ у Пизи и где је направљен Кип слободе. На последњој радионици у оквиру зимског креативног кампа деца ће открити како се играју њихови вршњаци широм планете и добиће одговоре на питања ко се у свету бори за права деце и како. У креативном делу радионице учесници ће писати поруке деци света и послати их хелијумским балонима!

 

                           zimzi333333

Педагошка служба Музеја Војводине децу ће на занимљивим креативним-едукативним радионицама провести кроз годишња доба и заједно са њима правити снежне кугле и појилице и кућице за птице. Дечије одељење Градске бибилотеке за децу је припремило ликовно-литерарну радионицу у среду 4. јануара, на којој ће из књига сазнати шта пустолови бележе и пишу у своје путничке дневнике и правиће свој мали путнички дневник.

 

У просторијама Пријатеља деце Новог Сада сви заинтересовани моћи ће да учествују на радионицама где ће се упознати са причама о шумама, вулканима и води. Позориштанце „Театрило“ (Миколе Кочића 15) је за све заинтересоване припремило представу под називом „Шта сањају кловнови“, 4. јануара у 16 часова. Шашави кловнови ће сценцким покретом, пантомимом и интересантном музиком децу провести кроз чаробни свет позоришне игре.

 

Вртић „Дримленд“ за учеснике Зимзарија је припремио игре асоцијација, меморије, слагалица, замишљања, класификације и шетњу по Европи са и без мапе и упознавање са химнама других држава. Клинци спортисти и рекреативци ће имати прилику да учествују на тренинзима Капуера Академије Новог Сада, Fitness&Dance студија Fussion,  или да се придруже енергичном зумба плесу у Зумба Кидс клубу.

 

Овом приликом, организатор манифестације, окупио је преко 20 институција и организација како би новосадској деци узраста од 4 до 14 година, заједно понудили преко 100 креативно-едукативних и спортско-рекреативних програма и учинили зимски распуст бољим и инспиративнијим.

 

Програм Новосадских дечијих Зимзарија траће до 5. јануара. Списак свих радионица, сатнице, начин за пријаву учешћа, као и информације о узрасту којем је намењен програм, доступни су на сајту Дечијег културног центра на овом линку.

 

Како би што већи број деце имао прилику да се забави и учи током трајања 7. Новосадских дечијих Зимзарија, организатори су замолили родитеље да пријављују децу на једну активност током одабраног дана манифестације. За скоро све програме потребно је пријавити учешће, јер је број учесника радионица ограничен.

 

                           oklop1

Седму по реду манифестацију за децу Новосадске дечије Зимзарије организује Дечији културни центар „Деци на Дар“, уз подршку Градске управе за културу Града Новог Сада, Покрајинског секретаријата за образовање и Покрајинског секретаријата за културу.

 

За све додатне информације, заказивање гостовања у вашем програму или достављање фото и видео материјала, можете писати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или позвати на +381603717968.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 05 јануар 2018 12:08

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија