Кућа Добрих Вести

Login

Концерт Хора Дечјег културног центра Београда у петак

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decakohroa667676БЕОГРАД - Концерт Хора Дечјег културног центра Београда, под називом „Српска музика деци”, одржаће се у петак, 8. децембра, у 19 часова у сали „Донка Шпичек” овог културног центра (Таковска 8).

 

На репертоару ће бити дела српских композитора: Александра Вујића, Вере Миланковић, Милорада Маринковића, Драшка Аџића, Радета Радивојевића, Мирољуба Аранђеловића Расинског, Нене Лековић и Александра Симића.

 

Улаз је слободан.

 

Хор ДКЦБ-а окупља талентовану децу предшколског и основношколског узраста и већ пет година код најмалађих негује љубав према музици. Поред лепог певања, деца уче правилно да дишу и говоре, да се ослободе треме и успешно наступају. Хор наступа на многим манифестацијама и фестивалима, као што су „Радост Европе”, „Калемегдански сутони”, „Дечји сајам”, „Улица отвореног срца”, „Светосавска академија” и „Франкофонија”.

 

Добитници су првих награда на републичким и међународним хорским фестивалима, као што су: ФЕДЕХО, Хорови међу фрескама, Фестивал „Ћирило и Методије”, Фестивал „Звучи у Москви”, Распјеване пахуље у Босни и Херцеговини, а гостовали су и на концертима у Француској и Мађарској ове године.

 

Извор: Кућа добрих вести/Beograd.rs


Последњи пут измењено среда, 06 децембар 2017 23:01

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија