Кућа Добрих Вести

Login

Кокице терапија #1

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kokciiererererБЕОГРАД - „Кокице терапија је нови месечни програм Дома омладине који ће бити организован од 16. октобра 2017. до 22. јануара 2018. године.

 

Улаз је слободан.

 

Представља катарзичну биоскопску терапију која подразумева и смех и плач, гледање филма за неопходно емотивно ослобађање, филма о коме се прича када се упали светло, с предавачима који су реномирани психотерапеути различитих школа и праваца.

 

У понедељак, 16. октобра, са почетком у 19 часова, програм ће стартовати са пројекцијом филма: "пролеће, лето, јесен, зима… и пролеће", аутор Ким Ки-Дук, (Јужна Кореја, 2003).

 

Нове психолошке теорије тврде да гледање филмова у контексту помаже у превазилажењу личних проблема, а да уз професиноналну медијацију стручњака и добру презентацију фимови могу бити и терапија болести зависности, страха од умирања и смрти, напуштања, злостављања. Стари и нови филмофили интуитивно су дошли до истих сазнања.

 

Програм “Кокице терапија“ реализован је уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

 

Главни јунаци су будистички монах и његов ученик, док је прави протагониста приче, заправо, живот сам, док је антагониста време. ''Тешко да постоји филм, тако једноставан, који ме је дирнуо тако дубоко. Осећам као да бих могао да напишем преглед филма у једном пасусу или да дискутујем сатима.'', рекао је о овом остварењу Роџер Еберт, чувени филмски критичар.

 

Блиставости овог дела велике визуелне лепоте, доприносе и тешка, али успешно превазиђена лична историја аутора, његова огромна енергија, ликовни талент и филозофско-психолошки сензибилитет.

 

Сам режисер, Ким Ки Дук, о свом делу каже: “Филм сам отпочео питањем: Који је смисао живота? Свако би требало да се пита који је смисао његовог живота, посебно када пролази кроз болне периоде, периоде патње.”

 

Филмови се гледају са Žanet Prinčevac de Villablanca, јунговском психоаналитичарком и терапеуткињом.

 

Најбоље кокице у граду ће обезбедити “Пећина”.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено недеља, 15 октобар 2017 19:51

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија