Кућа Добрих Вести

Login

Филм Ветар ексклузивно у Дворани културног центра

Оцените овај чланак
(2 гласова)

ljubavzauvekБЕОГРАД -  Филмска јесен у Београду почиње „Ветром“ а Дворана Културног центра биће једини биоскоп у ком ће се у Београду приказивати ова романтична прича.


„Ветар", дугометражни играни филм редитељке Тамаре Дракулић, светску премијеру имао је на филмском фестивалу у Торину, након чега су уследела приказивања на признатим фестивалима попут Гетеборга и BAFICI-ja, који се издваја као најзначајнији фестивал у Латинској Америци.


На фестивалу Terra Di Cinema (Сицилија), Игор Ђорђевић је уз петорицу колега из целог света, био номинован за најбољег директора фотографије. Филм је награђен наградом жирија за најбољи српски филм на овогодишњем београдском ФЕСТ-у.


Филм ће од 21. до 27. септембра ексклузивно бити на репертоару Дворане Културног центра, а ауторски тим биће ту свако вече да после филма публика подели утиске са њима.


Прича прати тренутак преласка девојчице, која одраста без мајке, у девојку, током једног летњег распуста. Истражујући однос платонске и физички остварене љубави и интимни садржај који се кроз њих размењује, дискретно се као тема провлачи и сукоб на релацији ћерка – отац.

 

                                   slika88jspg

 

Филм је снимљен на Ади Бојани по причи “Змајеви”, сценаристкиње Ане Родић. У филму играју Тамара Стајић, Дарко Кастратовић, Ерол Билибани и Тамара Пјевић. Директор фотографије је Игор Ђорђевић, монтажерка филма је Јелена Максимовић. Арт дирекцију је поставила Драгана Добрић, а соунд десигн урадио је Јаков Мунижаба. Музику за филм су компоновали бенд Халфтонес и композиторка Маја Ћурчић. Продукција Јелена Ангеловски, Monkey Production.


Приказивање филма прати изложба фотографија "ВЕТАР – између пиксела".

 

Изложбу чине одабране фотографије са снимања а аутори су чланови филмске екипе: Тамара Стајић, Игор Ђорђевић и Ерол Билибани.


Дистрибуцију потписује Fame Solutions.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 19 септембар 2017 22:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија