A+ A A-

Фестивал италијанског филма

Оцените овај чланак
(5 гласова)

djuyepeБЕОГРАД - Под покровитељством Амбасаде Републике Италије у Београду, културно удружење Excellence од 16. до 24. септембра организује “VIII Film Fashion Festival” фестивал италијанског филма у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду, Југословенском кинотеком и Италијанским министарством за културно наслеђе и туризам.

 

Један од циљева је успостављање ближе сарадње Италије и Србије.

 

Тим поводом у Амбасади Републике Италије у Београду одржано је представљање фестивала и нових могућности унапређења сарадње две земље. На конференцији су говорили: Њ.Е. Амбасадор Републике Италије, Ђузепе Манцо; Паоло Ђеновезе, редитељ; Роландо Равело, глумац и сценариста; уметничка директорка фестивала италијанског фима, Габријела Карлучи и Марјан Вујовић, управник Музеја Југословенске кинотеке.

 

Све филмске пројекције одржавају се у Југословенској кинотеци у Узун Мирковој 1 у Београду а пратећи програм сачињавају: изложба инсталација “Поређења” у сарадњи са Глоријом Порчела, Галерија “Ка д’Оро” Рим – Мајами –Њујорк коју су приредили Алесија Карлино и Марко Гавриловић, као и поставка хаљина високе моде “Гаттинони / Тодоровић”.

 

Два модна дизајнера из Србије и Италије, Гиљемо Мариото за кућу Гатинони и Игор Тодоровић, представљају своје креације којима се може дивити као сликама или скулптурама.

 

Догађају у Југословенској кинотеци присуствовао је и наш глумац, редитељ и продуцент Драган Бјелогрлић, глумац Дејан Луткић и бројни представници српске и италијанске филмске индустрије који имају уговорене пословне састанке и обиласке локација за снимања филмова широм Београда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 17 септембар 2017 13:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани