Logo
Одштампајте ову страницу

Десет хиљада публикација за будуће филологе

Оцените овај чланак
(2 гласова)

obiУдружење за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат“ (Библиотека Лазић, Музеј књиге и путовања и Музеј српске књижевности) поклањају десет хиљада публикација студентима и стручњацима језика и књижевности у сарадњи са САНУ, Удружењем књижевника Србије и општином Вождовац.

 

Сваки бруцош који буде желео ове године моћи ће на поклон да добије пакет од најмање шездесет стручних публикација, већим делом изузетно квалитетне лингвистичке периодике.

 

Публикације могу преузети сви заинтересовани током радног времена на Филолошком факултету Универзитета у Београду код професора Михаила Шћепановића и у Удружењу књижевника Србије код генералног секретара Бранислава Вељковића.

 

Донација је део акције „Милион књига за Србију“ у оквиру које је већ поклоњено више од пола милиона књига библиотекама и институцијама широм Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Највеће досадашње донације су послате библиотекама у Херцеговини (10.000 публикација граду Требињу), Културном центру Новог Сада за библиотеке, студенте и научнике у Војводини (50.000 публикација), библитеци у Тутину (6.000 публикација), Филолошком факултету у Бања Луци (2.200 публикација) итд.

 

Публикације су сачуване, упаковане у пакете и складиштене захваљујући пријатељима Адлигата, Милени Станковић и Бранки Ратковић, а акцију је значајно подржала општина Вождовац, председник Александар Савић и Вук Мирчетић. Комшиница Милена Станковић је, да би ове књиге биле сачувана, уступила бољи део своје куће за складиштење публикација, док сама живи у лошијем.

 kombi

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 12 септембар 2017 13:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015