Кућа Добрих Вести

Login

Дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

decijifestivalllllБЕОГРАД – Дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ одржаће се од 14. до 18. августа у ужичком крају.


Лицидерско срце је манифестација по којој Ужице постаје препознатљиво не само у региону, земљи већ и шире, захваљујући све већем одзиву фолкорних друштава из целог света.


Фестивал је својеврсна промоција фолклорног наслеђа различитих поднебља, размена искустава и прилика да се млади људи у ових неколико фестивалских дана друже и стекну нови пријатељи. За наш град ово је прилика да покаже своју традиционалну гостољубивост и госте упозна са културно-историјским наслеђем као и са нашим туристичким потенцијалима.


Tрадиционални садржај фестивала је изложба народних ношњи земаља учесница у Јокановића кући, у Ужицу, јер сви наши учесници доносе оргиналне костиме своје земље, и то буди велику пажњу и интересовање грађана Ужица, који препознају добар фолклор и разумеју се у оргиналну народну ношњу.


Учесници фестивала током петодневног боравка у Ужицу, могу да упознају најатрактивније туристичке дестинације овог краја. У том циљу одржава се и грнчарска радионица у селу Злакуса, где деца покушавају сама да направе неки предмет од глине, након што им се пруже неопходне инструкције. Сваке године од радова начињених претходне године прави се изложба радова учесника фестивала.
Овај фестивал је једна својеврсна спона између, напред наведених културе и туризма.


Фестивал фолклора је хуманитарног карактера и сав приход од продаје лицидерских срца на штандовима, постављеним на локацијама где се фестивал одржава, иде за лечење деце.


Међународни дечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ својом младошћу, лепотом и шармом, привукао је велику пажњу, освојио многа срца и примером показао како можемо да направимо боље, лепше и хуманије место за живот, да мењајући услове мењамо и себе и своју децу – на боље.


Детаљнију агенду погледајте ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 08 август 2017 14:42
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија