Кућа Добрих Вести

Login

Дани Бразила у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

brascilacНОВИ САД - Нови Сад је осму годину у низу домаћин манифестације Дани Бразила – новосадски самба карневал од 11. до 13. августа.


Сада већ традиционални интернационални догађај поново ће окупити истинске љубитеље бразилске културе, уметности и спорта, а свим посетиоцима пружити прилику да током три дана осете дух ове јединствене земље Јужне Америке.


Врхунски стручњаци из Европе и Бразила из области самба перкусија, капуере и самба плеса, одржаваће радионице током сва три дана фестивала на атрактивним новосадским локацијама Петроварадинске тврђаве, градске плаже Штранд и плесног студија Алегро.
Радионице су намењене како за оне искусне тако и за оне који желе први пут да се опробају у капуера борилачкој вештини, искусе свирање бразилских удараљки или заплешу самбу.


Све посетиоце фестивала очекују и отворене журке на тврђави, перформанс у центру града, а завршница фестивала је јединствена карневалнска поворка свих учесника радионица који ће последњег дана фестивала, у ритму самбе, продефиловати кроз центар града и показати своје умеће.


Сатницу и локације свих догађања можете наћи у званичном Програму фестивала, а детаљније о радионицама, пријавама, котизацијама и предавачима, као и бесплатним радионицама за почетнике, информишите се у Вестима на сајту, као и на нашој ФБ страници.


Спаја нас радост, игра, добра енергија… Инпиришите се, препустите енергицним бразилским ритмовима и доживите једно незаборавно летње искуство.

 

Бесплатне радионице на Данима Бразила


За све оне који имају жељу да искусе дух бразилске културе и боље се упознају са традицијом ове јединствене земље Јужне Америке, припремили смо бесплатне радионице самба удараљки и капуере за апсолутне почетнике на овогодишњим Данима Бразила од 11. до 13. августа.


Радионице самба удараљки


Уколико волите добар ритам, дружење и синергију која настаје приликом свирања у групи, самба пружа управо овакво искуство! На овим радионицама добићете јединствену прилику да искусите групно свирање бразилских перкусија и упознате се са овим традиционалним бразилским инструментима. Бесплатне радионице самба удараљки одржавају се на Петроварадинској тврђави (лево од првог семафора на тврђави) у терминима почетне групе. Сатницу радионица можете наћи у програму фестивала.


Пријаве за ове радионице нису потребне, а сви инструменти и потребна опрема ће бити обезбеђени са наше стране. Ви само треба да дођете са позитивном енергијом, жељом да пробате нешто ново и спремни на добре ритмове!


Радионице ће водити Атила Ковач, један од учитеља у школи самбе "Самбанса".


Радионице капуере


За све који желе по први пут да се опробају у овој традиционалној борилачкој вештини биће организовани бесплатни часови на плажи Штранд (код Шпица) под вођством инструктора клуба „Capoeira Senzala". Сви заинтересовани могу доћи у било ком термину радионица капуере где ће бити оформљена посебна група за њих. Сатницу радионица капуере можете наћи у програму фестивала.

Пријаве за ове радионице нису потребне, довољна је само добра воља и жеља да искусите нешто ново.

 

Извор: Кућа добрих вести/danibrazila.org


Последњи пут измењено понедељак, 07 август 2017 12:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија