A+ A A-

За викенд регата за особе са инвалидитетом "Дрина нас спаја"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

radnjaaaaaaУ Љубовији ће за викенд бити одржана регата за особе са инвалидитетом и то на делу Дрине од Етно села Врхпоље (општина Љубовија) до Рајске плаже (општина Братунац).

 

Регату организује спортско рекреативно удружење особа са инвалидитетом "Све је могуће" у сарадњи са општинама Љубовија и Братунац и подршком бројних пријатеља манифестације, Етно селом Врхпоље, ТВ Студио Б, туристичким организацијама Љубовија и Братунац, Рафтинг клубом "Дринска регата", Српским спасилачким тимом, Српско-руским хуманитарним центром из Ниша и Националним тимом Црвеног крста Србије за деловање у несрећама, преноси портал за особе са посебним потребама Западне Србије.

 

Из Удружења "Све је могуће", саопштено је да ће на регати бити присутни најуспеснији параолимпијци, као и учесници из Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Шведске, Грчке, Русије и свих градова Србије (особе са инвалидитетом и њихови пратиоци).

 

Првог дана манифестације, поред камповања у природи предвиђене су и бројне спортско-рекреативне активности и културно забавни садржаји у Етно селу Врхпоље. Други дан у 10 часова предвиђен је спуст у чамцима, од Етно села Врхпоље до леве обале Дрине - Рајске плаже.

 

Циљ ове манифестације је афирмација равноправности и толеранције међу људима, подстицај туризма и за особе са инвалидитетом и међународне сарадње, стварање једнаких могућности и здравих стилова живота, као и квалитетан начин провођења слободног времена у природи.

 

У саопштењу се наводи да су манифестацију до сада подржали Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, општине Љубовија и Братунац, Електро мреже Србије, Телеком Србија, Кока кола, Бахус д.о.о. Параћин, Банка хране и многи појединци.

 

Извор: Кућа добрих вести/pzs.rs


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани