Кућа Добрих Вести

Login

Дан Дунава у Баноштору

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dunavvvv5656БЕОГРАД - Манифестација "Дан Дунава" у Баноштору ове године ће бити обележен 1.јула.

 

Програм је првенствено посвећен деци и едукацији најмлађих о очувању еко-система ове европске реке.

 

Кроз занимљива предавања, практичан рад и забаву, малишани ће упознати различите аспекте животне средине, проблеме загађења воде и утицаја на околину, али и шта свако од нас може да учини за лепши и чистији Дунав. Малишани ће учествовати у ликовној радионици, правиће град од песка, а имаће прилику и да се упознају са спортовима на води.

 

Ни одрасли неће бити запостављени, јер се припрема и турнир у малом фудбалу, али и такмичење у кувању рибљих котлића. Најбољи паприкаши ће бити награђени, а организатори ће доделити признање и кувару који спреми најлошије јело. Котизација је 2.500 динара, а свака екипа добија рибу, сто и сунцобран. Циљ је да се посетиоци добро проведу, да уживају на обали Дунава у центру села и да кући понесу лепе успомене из Срема.

 

"Дан Дунава" је интегрални део сарадње подунавских земаља и прославља се у четрнаест земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се подигла свест за очување реке код што већег броја појединаца и како би се апеловало на рационалну употребу водених ресурса. Идеја је да ова прослава временом прерасте у међународни фестивал који би ујединио више од 80 милиона становника земаља подунавског слива различитих култура, начина живота и поимања реке.

 

Програм манифестације

9.30

– Окупљање активиста и љубитеља реке Дунав

Покрајински завод за заштиту природе

10.00

– Почетак и отварање манифестације

– Ликовна радионица

– Градимо град на Дунаву – деца у песку

– Аниматори за децу

– Промоција водених спортова

– Такмичење у малом фудбалу

– Културно-уметнички програм

– 15.00

Такмичење у кувању рибљих котлића

– 21.00

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 јун 2017 18:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија