A+ A A-

Најбољи бесплатни програми за уређење ентеријера

Оцените овај чланак
(1 Глас)

potkrovlje989898БЕОГРАД - Зар не би било сјајно када бисте могли да видите како би нови комад намештаја или распоред изгледао у дому пре него што потрошите новац на куповину и уложите труд и време да ентеријер коначно и уредите? Уз помоћ програма који су врло једноставни за коришћење, можете видети како би ваше дизајн идеје изгледале у вашим просторијама – и то потпуно бесплатно.


Roomstyler 3D Home Planner (My Deco 3D Planner)


Помоћу програма Roomstyler 3D Home Planner можете унесете ваш план стана или да уређујете неке од станова који су понуђени у програму. Планер вам омогућава да убаците зидове, врата, прозоре, као и да окречите зидове и плафоне у широк спектар боја. Програм је лак за коришћење и омогућава вам да видите свој план у тродимензионалној слици. Можете да померате камеру око плана и да разгледате из различитих углова.


IKEA Home Planner


Икеа је омогућила да испланирате ентеријер свог дома и то у 3Д. Уз помоћ програма Home Planner који се инсталира на компјутер (није компатибилан са таблетима и телефонима) можете креирати вашу кухињу из снова, купатило или кућну канцеларију. Програм је једноставан за коришћење, а омогућава вам да креирате план просторије и изаберете комаде намештаја и декор из Икеине галерије, као и да вам израчуна колики новац је потребан за опремање. План можете сачувати на свом налогу на ikea.com и приступити му и са других рачунара. Када завршите план, можете га одштампати заједно са листом производа посетити Икеине продавнице.


Design my Room


Уз овај програм нећете морати из продавница да узимате на десетине узорака материјала како бисте их испробававали у свом простору. Design my Room вам допушта да изаберете собу у свом дому коју ћете уређивати, а затим да се одлучите за стил (модеран, традиционалан или фузија стилова) и да се поигравате бојама и текстурама. Овај 3Д програм вам омогућава да испробате различите комбинације боја подова, плафона, зидова или намештаја.Програм је одличан за све оне који желе да виде резултат пре него шта било шта купе. Осим тога, даје и корисне савете, на пример да дрвени паркет није препоручљив у купатилима. Зато вам омогућује да просторија коју креирате не буде само лепа већ и функционална.


Autodesk Homestyler


"Аутодеск" је познат по професионалним програмима за пројектовање, 3Д анимацију и рендеровање ("AutoCAD", "REVIT" i "3ds Studio Max"),али нуди и сјајан програм Homestylerза уређење ентеријера дома или пословног простора. Програм не захтева обуку попут поменутих професионалних програма, а да бисте креирали 3Д планове и користили 3Д алате за дизајнирање можете бити и почетник.

                           dizajne454545

 

Планер 5Д


Планер 5Д је детаљан програм за дизајнирање просторија који вам омогућава да веома једноставно осмислите све архитектонске елементе, укључујући и прозоре, степенице и преграде. Додатна предност је то што не морате да се зауставите на ентеријеру: у овом програму можете да уредите и спољашњи простор и да дизајнирате базене, све у задивљујућој 3Д графици.


Sweet Home 3D


Sweet Home 3D је идеалан за оне који желе нешто више подешавања него што је доступно у просечним програмима за уређење. Онлајн верзија је бесплатна уз обавезно логовање, а напреднија верзија за чување и експортовање планова се може инсталирати. Интерфејс се састоји из 4 дела: 1) Каталог намештаја у горњем левом углу омогућава брз одабир компонената по имену. Довољно је да превучете компоненте равно у тлоцрт. 2) План у 2Д формату показује где су смештени зидови, прозори, врата и намештај гледано одгоре. 3) 3Д поглед приказује ваш план у три димензије одмах након промена у тлоцрту. 4) Попис елемената намештаја приказује димензије сваке компоненте.


RoomSketcher


Једноставан и бесплатан у својој основној верзији, RoomSketcher ће вам пружити могућност да дизајнирате само једну просторију или цео стан. Програм је врло лак за употребу и функционише по принципу превлачења елемената. Долази с великом колекцијом постојећих комада намештаја које једноставно одвучете на позицију у плану, па тако врло лако можете наместити простор по својој жељи, променити распоред намештаја и на крају снимити 3Д слике простора.

 

Извор: Кућа добрих вести/Кућа стил


Последњи пут измењено субота, 13 мај 2017 17:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани