Кућа Добрих Вести

Login

Завршетак треће године факултативне наставе јапанског језика

Оцените овај чланак
(1 Глас)

japasnizzzzzzБЕОГРАД - У жељи да помогну свима који су желели да почну да уче јапански језик, Амбасада Јапана у Републици Србији, Мицубиши корпорација Београд, Друштво јапанолога Србије и Филолошки факултет Универзитета у Београду наставили су Пројекат ширења јапанског језика у основним и средњим школама у Србији у школској 2016/2017. години.


Тако је факултативна настава јапанског језика одржана у Основним школама "Филип Кљајић Фића", "Уједињених нација", "Краљ Петар Први" и "Вук Караџић" у Београду, Основној школи "Душан Јерковић" из Руме, као и у Гимназији "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду, Првој нишкој гимназији "Стеван Сремац", Гимназији "Урош Предић" у Панчеву, Гимназији "Стеван Пузић" у Руми, Гимназијама у Земуну, Чачку и Шапцу, Трећој и Осмој београдској гимназији.


Предавачи су били српски јапанолози, изузетни познаваоци јапанског језика и друштва са вишегодишњим искуством живота и студирања у Јапану, као и гостујући професори и лектори са Филолошког факултета Универзитета у Београду, катедре за оријенталистику - групе за јапански језик и књижевност, саопштила је Амбасада Јапана у Београду.


Завршни час факултативне наставе јапанског језика одржаће се у Амбасади Јапана (Трешњиног цвета 13, Нови Београд), у четвртак, 27. априла са почетком у 14 часова.


Часу ће поред основаца и средњошколаца, њихових наставника и директора горе наведених образовних институција у којима је одржана факултативна настава јапанског језика, присуствовати: Ђуићи Такахара, амбасадор Јапана у Републици Србији, Јелена Филиповић, продекан за науку Филолошког факултета Универзитета у Београду, Наоки Цукада, директор Мицубиши корпорације у Београду и други уважени гости.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 април 2017 21:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија