Кућа Добрих Вести

Login

Copywriting – вештина креативног писања

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kopirajtintg45454БЕОГРАД - У суботу, 1. априла, од 11 часова, придружите нам се на бесплатном семинару „Copywriting – вештина креативног писања”.


Copywriting је и врло необична професија. Отприлике једна трећина Copywriting је самозапослена, односно они раде као „слободњаци“ на тржишту рекламне индустрије. С друге стране, само у САД око 40,000 copywritera заузиме сталне позиције у рекламним и креативним тимовима оглашивачких агенција, маркетинг комуникацијама и агенцијама за односе са јавношћу. У Србији, ова професија је позната само људима на оглашивачком тржишту, а ситуација је таква да је већина copywritera самозапослена, односно ангажована на уговор са рекламним агенцијама.


Практично све што се пише у рекламне сврхе, укључујући и духовите поруке на зидовима, билбордима, аутобусима јавног превоза – све је дело професионалаца или цопywритера „аматера“. Суштина copywritinga је, дакле, писана порука – сва слова на једном месту. Данас је готово немогуће проћи кроз свакодневницу, а да се не осети утицај copywritera , барем у извесној мери. Хтели ми то или не, масовни и лични медији су толико овладали нашим животима, тако да су copywriterske поруке или текстови постали нека врста виртуелног света који живимо.

 

На семинару ћете сазнати:


Како се пишу рекламни текстови?


Зашто је Copywriting кључна основа и вештина писања за интернет и онлине маркетинг?


О вештини писања рекламних, промотивних и маркетиншких текстова


Искуство професионалца: Професор др Дарко Тадић


Рођен у Београду, 1962. године. Дипломирао на Факултету драмских уметности у Београду, одсек за драматургију, 1991. године. Уписао магистарске студије на ФДУ, 1994. године, на одсеку за филмологију, са темом „ТВ реклама као пропагандно средство”. Магистрирао је 2006. године. Докторирао на ФДУ 2009. године са темом „Пропагандни филм“. Од 1989. године интензивно ради на пропагандним и промотивним филмовима и рекламним телевизијским спотовима. Добитник је награде за најбољи дебитантски филм „Тара, Европски Колорадо” у Монте Касинију, Италија, 1991. године. Урадио је преко стотину телевизијских реклама, музичких спотова и кратких пропагандних и промотивних филмова у разним рекламним агенцијама у СРЈ, касније Србији. Добитник је награде на маркетиншком фестивалу „Фест Идеа” у Новом Саду, 2003. године за серију ТВ реклама „Епсон штампачи”, које је радио за Цомтраде групу из Београда. Аутор је и многих привредних, друштвених и политичких пропагандних и ПР кампања у земљи и иностранству. Аутор је књига „Пропаганда” (Спектрум, 2005.) „ТВ реклама као пропагандно средство“ (Спектрум, 2007), „Пропагандни филм“ (Спектрум, 2009), „Вештине интерперсоналне комуникације“ (CEKOMS,2012), „Copywriting” (Висока школа тржишних комуникација, 2016). Ради као доцент на Универзитету Апеирон у Бањалуци, на Факултету Информационих технологија, и као професор на Високој струковној школи тржишних комуникација у Београду. Оснивач и предавач у Онлине радионицама Креативно писање (www.kreativnopisanje.org). Радио је и као консултант за маркетинг, пропаганду и односе са јавношћу (специјалиста за медије и комуникације) за домаће и стране рекламне агенције и институције, Светску банку у Београду, УСАИД, Министарство пољопривреде и Министарство одбране Републике Србије.


Ко може да се пријави?


Број места је ограничен! Уколико желите да присуствујете семинару, пожурите и пријавите се како бисте искористили јединствену прилику да бесплатно чујете корисне савете и унапредите своја знања и вештине. За лично присуствовање семинару можете се пријавити до петка, 31. марта, до 12:00 часова. Пријавите се кликом на овај линк.


Где и када?


Семинар ће бити одржан у просторијама компаније ЛИНК групa (Цара Душана 34, Земун), 1. aприла, са почетком у 11 часова. О могућностима праћења путем Live streama бићете накнадно обавештени.

 

Извор: Кућа добрих вести/Центар за развој каријере


Последњи пут измењено уторак, 28 март 2017 23:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија