Кућа Добрих Вести

Login

Изложба фотографија "Грешна задовољства"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zilzoobeБЕОГРАД - Малена галерија “Бартселона концепт”, у “Београдском дизајн дистрихту”, у Чумћевом сокачету, није могла да прими већи број посетилаца, због чега је отварање изложбе пратило мало, али одабрано друштво колега и новинара. 

 

Фотографије Одете Катана, фотографкиње рођене у Румунији, настале су у оквиру уметничког кампа, у току шест месеци, за “British magazine”, први пут су објављене у “Square Magazine”, а касније у бројним магазинима и новинама у Немачкој, Великој Британији, Италији и САД (Cosmopolitan).
Изложба интригантаног назива “Грешна задовољства”, заправо представља бизарна задовољства због којих људи данас имају осећај кривице.

 

“Фотографисани су у свом окружењу, у својим домовима, субјекти који учествују у пројекту откривају, пред камером, понекад дискретно и са оклевањем, понекад тетрално и демонстративно, оно што обично крију, по сваку цену, од очију других: разне ситуације, навике, ритуале или различите предмете који представљају њихове реквизите за грешна задовољства“.

 
На форографијама се може видети жена окружена највећим фетишем међу женама данашњице, гомилом ципела, једна која једе чоколаду, мушкарац са крзном, жена која спава обнажена...


Она је успела да актере дочара на својим фотографијама потпуно природно, али и без имало уплитања у њихову интиму.


Одета нам открива да је први пут у Београду и да, мада и сама на једној од фотографија у улози модела (како једе чоколаду), нерадо то ради, само када мора, додала је.


Изложба је реализована у сарадњи са румунским Институтом за културу и амбасадом Румуније у Србији, а за посетиоце је отворена до 8. априла 2017. године.

 

Аутор текста: Наташа Ускоковић


Последњи пут измењено уторак, 28 март 2017 22:30

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија