A+ A A-

Ко је све добио “Diplomacy&Commerce” награду: богатство успешних пројеката и појединаца

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dilpomaci454545Магазин Diplomacy&Commerce, oгранак лондонског The Economist часописа, прославио је свој први рођендан у четвртак 16.марта у Миксер Хаусу.


Поред тога што је овим догађајем магазин обележио прву годишњицу од покретања, на догађају су уручене Diplomacy&Commerce награде, појединцима, компанијама и организацијама које су се истакле у хуманитарном раду, CSR активностима, спајању бизниса и едукације, културе и спорта, те доприносу унапређења услова пословања, билатералне сарадње, цивилног друштва као и привредног амбијента у Србији.


Diplomacy&Commerce награде су додељене у тринаест категорија, компанијама и организацијама, као и две награде појединцима: за допринос развоја цивилног друштва и награду за унапређење економије.


Чланови жирија који су одлучивали о добитницима били су: Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Владимир Вучковић, члан Фискалног савета Србије, Роберт Чобан, председник Колор прес Групе, и директорка Diplomacy&Commerce магазина, Ружа Ристановић.


„Када смо покретали магазин пре годину дана, циљ нам је био да пружимо релевантне информације из области политике, економије, дипломатије и привреде. За веома кратко време постали смо поуздана комуникациона платформа која пружа анализе, мишљења и коментаре комплетне дипломатске, политичке и пословне јавности, али пратимо истовремено и културу, спорт и све остале садржаје од значаја у Србији и региону. Доделом Diplomacy&Commerce награда, желели смо да покажемо да у мору негативних информација око нас, постоје и оне добре, сјајне вести о томе колико организације, појединци и компаније доприносе да Србију учинимо заједно бољом. Надам се да смо вечерас успели то и да покажемо”, рекао је на додели награда председник Колор Прес Групе, Роберт Чобан.


Детаљније о добитницима награда:


Награда коју је доделила редакција магазина за лични допринос развоју економије


Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије


Кроз модернизацију коморског система Србије, Привредна комора Србије у протекле две године његовог мандата, постала је репрезентативна пословна асоцијација свих привредника и предузетника, ефикасан сервис и користан и поуздан партнер компанијама које послују у Србији и иницијатор увођења дуалног, образовања према потребама привреде.
Diplomacy&Commerce награда за лични допринос развоју цивилног друштва
Директор Немачко-српске привредне коморе, Мартин Кнап за пројекат “Serbian visions”
“Serbian Visions” је мултиконгрес који обухвата више тема: људска права, економију, образовање, културу, здравље, заштиту животне средине, ЕУ интеграције, безбедност, иновације, као и друге области које чине визију за бољу будућност Србије.

 

                                   namackakomora4554545

 

Diplomacy&Commerce награда за унапређење билатералне сарадње и привредног амбијента


Немачко-српска привредна комора


Са преко 300 компанија чланица представља највећу и најзначајнију билатералну организацију у Србији. Заступа интересе компанија чланица, пружа информативну подршку за њихово пословање и залаже се за развој и унапређење немачко-српске трговине и сарадње.


Diplomacy&Commerce награда за допринос унапређењу услова за пословање


Српска асоцијација менаџера-САМ


Српска асоцијација менаџера је усмерена на унапређење и промовисање професије менаџера у Србији, уз активан утицај на креаторе економске политике и у циљу стварања бољих услова за пословање и привредни развој у Србији.


Diplomacy&Commerce награда за бизнис иновације и међународну експанзију


I&f McCann grupa за успешно проширење на тржиште Нордијског региона


I&f Mccann grupa основана од стране Срђана Шапера, проширила је своје пословање на Нордијски регион преузевши управљање агенцијама у Норвешкој, Шведској, Данској и Финској. Овим улагањем I&f McCann grupa
Група, после двадесет година успешног пословања, заокружила је своју делатност на 12 тржишта јужне и северне Европе.


Diplomacy&Commerce награда за одрживи развој и допринос заједници


Компанија Телеком Србија


Подршка младима и образовању, улагање у здравство, науку, културу, у хуманитарне сврхе, посвећеност запосленима и корисницима, интеракција са акционарима, као и интегрисање социјалне бриге и бриге о животној средини у свакодневно пословање, представљају основне принципе на којима почива пословна стратегија компаније Телеком Србија а.д.
Diplomacy&Commerce награда за корпоративну филантропију у региону Југоисточне Европе


Порто Монтенегро


Порто Монтенегро компанија је донирала преко 2,5 милиона евра у локалну заједницу Тивта и Боке Которске, а 100,000 евра у образовање у 2016. години.


Diplomacy&Commerce награда за најбољу друштвено одговорну компанију Coca-Cola


Пословање Coca-Cola компаније нераскидиво је повезано са успехом и развојем заједнице. Coca-Cola свој допринос пружа кроз четири кључне области које су важне за развој друштва и будућих генерација: подршка професионалном развоју младих, унапређење квалитета живота заједнице, помоћ у ванредним ситуацијама кроз донаторксе и волонтерске активности, заштита животне средине.


Diplomacy&Commerce награда за најбољу друштвено одговорна кампању


Хajникен Србија, кампања „Друштво, ко вози кући?”


Акцију „Друштво, ко вози кући? ”, компанија Хејникен Србија организује четврту годину заредом, на територији целе Србије. Ова иницијатива се састоји из неколико димензија: од безбедног и бесплатног превоза, до разних едукативних активности, ова кампања је одлична прилика да се пренесе порука да „безбедност и одговорност могу бити саставни део забаве”.


Diplomacy&Commerce награда: Бизнис и Заштита животне средине


Компанија “Гранд моторс и бренд Волво”


За мање од годину дана од како је у продаји, Волво С90 је стекао изузетну позицију у сегменту премијум лимузина, не само на европским, него и на бројним тржиштима широм света. О безбедносној технологији овог модела, тек податак да Волво са лимузином С90 поуздано напредује према свом обећању да ће до 2020. године сви нови Волво аутомобили бити толико безбедни да нико у њима неће моћи да изгуби живот или да буде тешко повређен.

 

                                   knjazmilos676767

 

Diplomacy&Commerce награда: Бизнис и спорт


Компанија “Књаз Милош”, кампања „Покренимо нашу децу“


Партнерством „Аква Вива” и Министарства просвете, науке и технолошког развоја покренут је програм „Покренимо нашу децу” којим се уводи свакодневна физичка активност у свих 1206 основних школа у Србији у циљу превенције лошег држања, деформитета кичме, гојазности и неактивности код млађих ученика.


Diplomacy&Commerce награда: Бизнис и уметност


Војвођанска банка и Галерија Матице српске, пројекат „Одговорно у култури”


Изложба „Одговорно у култури” на којој је изложено 40 слика из друге половине 20. века, а које су део уметничке колекције Војвођанске банке отворена је у октобру 2016. у Галерији Матице српске.


Након изложбе уследила је потпуна реконструкција улаза с уградњом лифта за особе с инвалидитетом, коју финансира Војвођанска банка износом од 5,2 милиона динара.


Diplomacy&Commerce награда: Бизнис и едукација


Дајрект Медија, пројекат „Доживи Теслу”


Изложба „Доживи Теслу” аутора Витомира Јевремовића из Дигитал Мајнд је једина изложба у свету у виртуелној реланости посвећена великом научнику. Изложба је иницирана у сусрет Теслином јубилеју, а за 15 година успешног пословање Дајрект Медије која је ову изложбену поставку донирала музеју.


Сарадњом компанија Дајрект медије и Дигитал Мајнд направљен је искорак у коришћењу технологије у едукативне сврхе и креирана је прва виртуелна музејска поставка ове врсте у свету.

                                                                                     
Diplomacy&Commerce награда за најбољу фондацију


Теленор фондација


Подржава интеграцију друштва обезбеђујући што већем броју људи приступ комуникацијским услугама, подржавајући и иницирајући креирање дигиталних решења која за циљ имају превазилажење актуелних друштвених изазова и омогућавање развоја потенцијала српског друштва. Допринос се огледа и у решавању значајних социјалних, образовних, културних и здравствених потреба на националном нивоу, као и решавање проблема узрокованих природним катастрофама.


Diplomacy&Commerce награда за највећи допринос хуманитаром раду


Делез Србија, за пројекат „Помажемо да имају и они који немају“


Пројекат донације хране покренут је прошле године. Проширен је на 31 град у Србији и хуманитарне организације које су укључене у пројекат на крају сваког дана узимају свеже воће и поврће из 130 Маxи и Темпо продавница. На овај начин се свакодневно обезбеђује оброк за око 6.000 људи који су у неповољном финансијском и социјалном статусу.

 

Извор: Кућа добрих вести/Svet.rs


Последњи пут измењено четвртак, 23 март 2017 13:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани