Кућа Добрих Вести

Login

Ноћна трка на Копаонику

Оцените овај чланак
(1 Глас)

gorskasluzbaБЕОГРАД - Традиционална ноћна трка спасилаца Горске службе спасавања (ГСС) Србије "СКИ КРОС 2017", биће одржана вечерас, 25. фебруара, на Копаонику. 

 

Трка ће се одржати на ноћној стази "Мало језеро", са почетком у 16 сати.

 

Ски Крос је олимпијска дисциплина у којој се заједно истовремено тркају четири скијаша по уређеном И зајтевном скијашком терену са разним скоковима И теренским препрекама.


ГСС Ски Крос је једини спортски догађај таквог карактера у Србији у којем учествују све генерације спасилаца ГСС Србије као И Горске службе из региона који сваке године у великом броју узимају активно учешће у овој трци.


Ове године, очекује се учешће спасилаца из Црне Горе, Хрватске, Словачке, Републике Српске и Румуније, најавила је Горска служба спасавања.

 

                                             skkrkos

 

Организовањем ове трке, Горска служба спасавања жели да промовише безбедност, значај ношења заштитне кациге и укаже на правила понашања на ски стазама, како у скијашком центру Копаоник, тако и осталим скијалиштима у земљи.
Сви такмичари су чланови спасилачких служби, због чега позивамо све остале скијаше да нам се придруже, упознају се са спасиоцима и увеличају овај догађај својим присуством.


Госте пре трке очекује велики ‘Апрес Ски’ на половини стазе Мало Језеро, где ће сви моћи да се опусте уз музику и пиће И уживају у доброј атмносфери планинског окружења.


Подсећања ради, ГСС Србије обезбеђује скијашке центре од дана њиховог отварања: на Копаонику од 1980., на Старој планини од 2006. и на Златибору од 2007. године. Дневно, спасиоци на овим скијалиштима збрину и до десет повреда, док се у јеку сезоне тај број удвостручи. На крају сезоне, веома често се број интервенција приближи броју од 1000 збринутих повређених скијаша.


Значај ове трке су препознали и подржали велики брендови, као и многи други пријатељи који су несебично допринели развоју овог јединственог спортског догађаја на нашим просторима. ЈП „Скијалишта Србије“, „CAT “, „Imlek „Red Bull”, „Telenor“, „GoPro”, „Outdoor Sports“, „Ski Bus“, “Gora” и „Sport Junior“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 25 фебруар 2017 15:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија