Кућа Добрих Вести

Login

Пројекција филма "По сунцу хода"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

posuncuБЕОГРАД – У Дому омладине Београда сутра ће бити одржана пројекција филма „По сунцу хода“.


Сценариста и редитељ филма је Стефан Красић.


Улоге у филму додељене су Снежани Петровић, Стефану Красићу, Драгиши Вељковићу, Марјану Тодоровићу, Ањи Мијатовић, Зорану и Соњи Красићу.


Главни лик у филму је Љубиша који је принуђен да чува мајку неко време.

 

Љубиша не успева да се суочи са проблемима који га излуђују. Љубиша тоне у сан.


Када је Љубишина мајка Драгана повредила ногу, Љубиша није знао да ће то бити почетак његових ноћних мора. Вративши се кући, запоставља факултет и пошто мајка не сме да се покреће, Љубиша се посвећује кућним пословима. Можда би и издржао у улози своје мајке, да она није огорчена на ситуацију и чини да Љубиши свакодневница постаје агонија. Да се љубав показује само речима, мислили бисмо да између њих она не постоји, али пошто је ова породица слична већини, па се љубав једино види у делима, за Љубишу ово постаје прекретница у животном сазревању и схватању вредности породице.

 


„У времену када смо цивилизацијски од индивидуализма скренули у егоцентризам, важно је да се сетимо да човек, као јединка, има мање шансе за преживљавање од већине животиња. Оно што га је довело до врха у ланцу исхране, била је заједница. Међутим, вредност породице је вишеструка, и она не зависи само од преживљавања, већ и од духовног напретка, као једини дубљи смисао овоземаљског постојања. Стављајући на тренутак овакву макро слику човечанства по страни, сетим се и да су скоро сви успешни људи имали подршку родитеља, браће и сестара, жене, мужа, па и деце. Све то ми буди потребу, да ангажовано, кроз формалне и неформалне разговоре, указујем на значај породице, и да она љубав, која се роди у породици, траје вечно“, рекао је редитељ Стефан Красић.


Филм је снимљен у Нишу у продукцији Академије уметности Београд и Принчевих Патрона, уз велику помоћ Cinemon продукције, Студентског Културног Центра Ниш, Matchbox студија и многих других.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 19 фебруар 2017 18:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија