A+ A A-

Звезде италијанске опере долазе у Београд

Оцените овај чланак
(3 гласова)

DarioDiVietriБЕОГРАД - Јединствено концертно предавање биће одржано 20. фебруара у 20 часова у Италијанском инстутуту за културу у Београду, у сарадњи са Театром Голдони из Ливорна и Народним позориштем из Београда.


Учествоваће афирмисани српски лирски сопран Оливера Меркурио и један од најафирмисанијих италијанских тенора младе генерације Дарио Ди Вјетри, који долази у Београд након успешних наступа у театру Сан Карло у Напуљу, Арени у Верони и Националној Опери у Атини.


Двоје певача ће наступити у пратњи пијанисте Срђана Јараковића, најавио је Италијански институт за културу.


Поред њих гости јавног часа биће Дејан Савић, управник Народног позоришта у Београду, Марко Леоне, директор Театра Голдони у Ливорну и Алберто Палоша, уметнички директор Оперске сезоне Театра Голдони у Ливорну.


Улаз је слободан, али је број места ограничен тако да се присуство јавном часу може обезбедити пријављивањем на сајту Италијанског института за културу у Београду.


У част позоришном композитору Маскањију


Концертно предавање одржава се у част значаја који у Београду ужива један од највећих италијанских позоришних композитора Пјетро Маскањи (Ливорно 1863 – Рим 1945), који се сматра оснивачем веристичке мелодраме, више пута приказане у Народном позоришту у Београду између 1924. и 1926. кроз издања Маскањијеве опере „Кавалерија рустикана“ и Вердијеве опере „Аида“.


Сусрет се организује у сарадњи са Татром Голдони из Ливорна, театром из композиторовог родног града који већ годинама успешно води специјални пројекат посвећен његовом стваралаштву и иницијативу „Верисмо Опера Студио“ посвећену високом образовању младих певача за Маскањијев и веристички репертоар.


Концертно предавање је још један вид сарадње између градова Београда и Ливорна, већ потврђене у јесен 2016. присуством маестра Дејана Савића, управника Народног позоришта у Београду, на сцени Театра Голдони поводом отварања нове Оперске сезоне 2016/2017.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 16 фебруар 2017 14:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани