Кућа Добрих Вести

Login

Изложба златарства и часовничарства на Новосадском сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ilzobaБЕОГРАД - На Новосадском сајму свечано је отворена 21. међународна изложба златарства и часовничарства “Сјај“, која је окупила излагаче из пет земаља.

 

Изложбу је отворила Тијана Станимировић, директор нишке фирме “Фамиглиа Орафи Станимировић“, која је као верни излагач, до ове године, наступала под именом „Златарска радња М&М Станимировић“.

 

"Накит је увек пратио историјске токове и прилагођавао се поднебљу и укусима народа. Кроз историју народа и накита схватили смо да су промене у раду неопходне и да само врхунске вредности у које је уложена велика енергија, ентузијазам, снага и љубав граде традицију. Управо смо због тога на Изложби „Сјај“ јер желимо да покажемо да је и у Србији могуће произвести накит светског квалитета", рекла је Тијана Станимировић отварајући изложбу.

 

 Злато као симбол Сунца

 

Она је подсетила да је још у Египту злато коришћено као симбол Сунца, престижа, богатства и вечности и свима препоручила да носе своје Сунце са собом.

 

Према речима Јелене Маринковић, извршног директора за интегрисане маркетинг комуникације Новосадског сајма, изложба “Сјај” је потврдила међународни карактер као место струковних и пословних сусрета златара и часовничара и што ће, како се очекује, оправдати репутацију значајног пословног догађаја.

                            fair


"Радује нас што међу излагачима из пет земаља има учесника којима ћемо први пут пожелети добродошлицу на Изложбу “Сјај”, а међу њима су и Покрајински завод за заштиту природе и Музеј града Новог Сада. Свакако желимо да се добродошлима осећају и сви они који нам годинама уназад указују поверење излажући свој рад на увид, како стручној публици, тако и свима који златарство и часовничарство цене као уметност. Добродошлицу желимо и свим посетиоцима који ће у ова четири дана уживати у изложеним експонатима", истакла је она. 

 

У Хали “Мастер” највише је учесника из Србије, али их има и из Македоније, Турске, Хрватске, Босне и Херцеговине.

 

Ову изложбу обележавају нови излагачи, нови експонати и пет изложби. Сјајне поставке су реализовали Ученици – златари Србије, Музеј града Новог Сада, Покрајински завод за заштити природе и новосадско Друштво љубитеља минерала, стена и фосила ГЕО-ПАН.


Ученици из Чачка, Београда и Новог Сада су изложили занатске чекиће и конструкциону документацију за чекиће из 1985. године, ручно израђен накит, радове од дрвета и метала.

 

"Шта жене желе, кутак за адертајзинг"


Музеј је поставио две мини изложбе - Изложбу старог накита из фонда и део изложбе „Шта жене желе, кутак за адвертајзинг“, која се састоји од рекламних огласа са краја 19. века, а кроз које су се оглашивачи обраћали првенствено женама. Покрајински завод за заштиту природе је на “Сјај” донео поставку „Колекције минерала - ризнице лепота и знања“, док је ГЕО-ПАН приказао и мермерни оникс из Лозовика - ситну камену галантерију, кварцне друзе из Трепче.


Нови излагачи долазе из Србије, али и из иностранства. Међу новим експонатима је ЛЕД декоративно осветљење за златарске радње, нове колекције венчаног прстења и дијамантског накита, уз већ уобичајене колекције златног и сребрног накита, драгог камења, сатова светских брендова, бижутерије, алата и машине за златарство и часовничарство амбалажа, опрему за чување и излагање накита...


Најбоље међу излагачима, стручна комисија Новосадског сајма, која током Изложбе оцењује квалитет, наградиће заслуженим признањима.

 

Свечано уручење је у петак, 4. новембра од 13 часова у Хали „Мастер”.

 

Генерални спонзор Изложбе “Сјај” је Ђенерали Осигурање Србија. Радно време Изложбе до недеље, 6. новембра је од 10 до 19 часова. Улаз је бесплатан, а посетиоци улазе у Халу “Мастер” само из Ауле Новосадског сајма. Приликом уласка сви морају да прођу кроз детектор за метал.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 03 новембар 2016 19:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија