Кућа Добрих Вести

Login

Бармен из Србије постао Светски шампион

Оцените овај чланак
(1 Глас)

milosjanosevic13434Милош Јаношевић, двадесетчетворогодишњи бармен из Београда, постао је Светски шампион у Токију на Светском такмичењу бармена у категорији Bartenders Choice.


Као добитник ове награде Милош се уписао у историју српског бартендинга, а ово признање представља уједно и највећи успех Удружења бармена Србије (www.bar.rs) од када се такмичи на светским шампионатима.


Специјализовани часопис за угоститељство Cafebar network извештава из Токија са Светског такмичења бармена и имао је прилику да добије ексклузивну изјаву новог светског шампиона: “Осећам се феноменално и веома сам поносан што сам на Светском такмичењу успео да представим Србију на прави начин и тако покажем остатку света да код нас у земљи раде веома квалитетни бармен”, изјавио је Милош Јаношевић.


Милош је приликом презентације свог коктела показао изузетно самопоуздање и шармирао жири и све присутне у сали са преко 500 посматрача.


Иако сам добио доста похвала за саму презентацију, морам признати да сам био веома нервозан на почетку. Међутим, како је време одмицало фокусирао сам се на коктел и потрудио се да све прође у најбољем реду, што се и догодил“, описао је Милош Јаношевић како се заиста осећао.


Милош је прво место освојио са коктелом Ura-nage који је именовао по називу најкомпликованијег захвата у јапанској борилачкој вештини џудо. Његов циљ, како је и рекао у кратком представљању пред презентацију свог коктела, био је да покаже врхунску вештину на престижном светском такмичењу. Као што је задатак категорије налагао, за припрему коктела такмичари су користили два спонзорска пића и један хомемаде састојак. Хомемаде састојак који је обогатио укус коктела био је ликер од малине који је Милош сам направио. Презентација и дегустација Ura-nage коктела биће у локалу Бар централ, Краља Петра 59 у Београду, где је иначе центар Удружења бармена Србије.


Милош Јаношевић је овим послом почео да се бави пре четири године када се уписао на курс за обуку бармена који организује Удружење бармена Србије. Као најбољи у класи након завршене обуке добио је посао у центру Удружење бармена Србије, локалу Бар централ. Његова посвећеност и таленат препознали су искуснији бармени под чијим менторством је наставио да се усавршава.


“Удружење бармена Србије наредне године обележава 20 година рада и 15 година пуноправног чланства у Медјународном удружењу бармена (International Bartender Association). Милошева победа на Светском такмичењу је најлепши догађај за наш јубилеј и доказ да се све године рада Удружења бармена Србије дају резултата и помажу младим барменима да напредују у свом послу и направе светске каријере, изјавио је у Токију за Cafebar network ”, председник Удружења бармена Србије Ђорђе Матић.


На World Cocktail Championships (WCC) у Токију, које организује IBА (International Bartenders Association) изузетно запажен наступ имао је и наш представник Горан Рајовић у такмичењу Flairtending, а победу је однео млади Пољак Марек Послузни.


За најбољи коктел WCC 2016 проглашен је коктел The Beste Scene који је припремио Јапанац Кењи Тсубокура.


За све информације и фотографије у великој резолуцији обратите се редакцији Цафéбар нетwорка на телефон 011/2451-941 или пишите на мeјл:
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести/cafebarnetwork.rs

 


Последњи пут измењено недеља, 23 октобар 2016 14:49
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија