Кућа Добрих Вести

Login

Како да постанем човек који мења свет

Оцените овај чланак
(2 гласова)

coverwebsite565656БЕОГРАД - Ако тражите инспирацију ове јесени, наћи ћете је на ТЕДxЗемун конференцији 6. новембра у Мадлениануму.

 

Ово ће бити сјајна прилика да чујемо људе који имају другачији поглед на свет и инспиришу нас да мењамо себе и своје окружење, и остваримо оно што нисмо знали да можемо.

 

Сви заинтересовани за бесплатно учешће на овогодишњем ТЕДxЗемун могу се пријавити на ОВОМ линку.

 

Како су најавили организатори, рок за пријаву је субота, 29. октобар, а број места је ограничен.

                            

О чему ће бити речи на овогодишњем ТЕДx-у?

 

Како направити нову генерацију Способњаковића, како вам 10 дана у инвалидским колицима може променити поглед на свет, те зашто је, иако мало ко од нас верује у то, баш Србија земља могућности, неке су од занимљивих тема које ћемо чути на овогодишњој ТЕДxЗемун конференцији.

 

Како је од навијача фудбалског клуба РАД постао директор Мicrosoft развојног центра у Србији који данас има преко 200 талентованих програмера, испричаће Драган Томић. Он шаље поруку да је Србија земља која има будућност, а најбоји адут који има за то је ИТ идустрија.

 

Родољуб Шабић, повереник за информације, објасниће на који начин се може успети у систему, а сачувати свој интегритет и вредности.

 

А зашто је некада ок ићи сам против свих како бисмо живели наша убеђења и успели у томе, испричаће нам Марко Мудринић, суоснивач регионалном пословно-технолошком магазину Нетокрација.

 

                            govornici 04343

Међу говорницима ће се наћи и други занимљиви предавачи, а списак погледајте ОВДЕ.

 

Циљ ТЕДxЗемун конференције је да се млади подстакну да промене нешто у свом животу и окружењу. Конференцију су подржали Америчка амбасада, Humanity, Saga, Endava, Adecco Information Technology, Naftna industrija Srbije, Wellness, Trizma, Poslovi.infostud.

и други.

 

Иначе, ТЕД је скраћеница од речи Technology, Entertainment, Design (технологија, ентертејнмент и дизајн). Прва конференција одржана је 1984. године у Калифорнији.

 

На ТЕД-овим конференцијама говорили су и оснивач Мајкрософта Бил Гејтс, Стив Џобс, бивши британски премијер Гордон Браун и други. ТЕД је временом постао ослонац за идеје које мењају свет кроз различите иницијативе. ТЕДx су локални, независно организовани догађаји, који окупљају људе који желе да доживе искуство ТЕД-а. Ознака x значи да је реч о независном догађају, организованом на основу лиценце коју издаје ТЕД.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 октобар 2016 15:01
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија