A+ A A-

Mузичко–сценски игроказ „Што се боре мисли моје”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Igrokaz78787БЕОГРАД - Након успешног промотивног периода и доброг пријема код публике, Историјски музеј Србије је одлучио да и у наредном периоду настави са приказивањем музичко- сценског игроказа ,,Што се боре мисли моје“, ауторке Злате Типолд.

 

Организатори и реализатори програма су Историјски музеј Србије и Културно-образовни центар „Радионица под отвореним небом”.

 

Игроказ „Што се боре мисли моје”, у извођењу глумаца Драгане Обрадовић и Небојше Ђорђевића, је једночинка у трајању од сат времена која описује један сегмент живота кнеза Михаила Обреновића и његове супруге кнегиње Јулије Хуњади Обреновић – припрему Јулијиног рођендана на њиховом имању „Иванка” (у данашњој Словачкој). У прекрасном амбијенту летњиковца „Иванка” у атмосфери припреме рођенданског славља и очекивања гостију, кнез Михаило и кнегиња Јулија нам причају своју причу, откривају неке тајне, стрепње, али и лепе тренутке из живота.

 

У раскошним костимима тадашње монденске Европе и уз пратњу дивне музике Франца Листа и Корнелија Станковића, главни јунаци представе ће вас упознати са многим знаменитим личностима епохе, дочарати историјске прилике кроз интересантне анегдоте и подсетити дивних, готово заборављених песма међу којима је и „Што се боре мисли моје”, коју је написао кнез Михаило Обреновић.


Циљ пројекта је афирмација српске традиције, културе и језика, као и неговање вредности српске историје и опште културе.
Историјски музеј Србије је подржао овај пројекат са идејом зачетка музејског театра код нас, као и афирмације музејских вредности.

 

Цена карте је 350 динара.

 

Због ограниченог броја места требало би унапред извршити резервацију на телефон: 2660-422.

 

До краја године планирано је 6 извођења: субота 22. октобар у 17 часова, субота 29. октобар у 16 часова, субота 5. и недеља 6. новембар у 16 часова, субота 3. и недеља 4. децембар у 16 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 21 октобар 2016 12:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани