Кућа Добрих Вести

Login

Бубњари са подножја планине Фуџи на Коларцу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

fujiБЕОГРАД - Познати по енергичним перформансима и композицијама које изводе на традиционалним таико бубњевима, чланови чувене јапанске групе Ондекоза наступиће у Коларчевој задужбини 26. септембра у 19.30 часова.


Концерт ће бити реализован уз подршку Амбасаде Јапана, а захваљујући покровитељству компаније Japan Tobacco International улаз ће бити бесплатан.


Информације о картама на благајни Коларца.


За несвакидашње наступе Ондекоза бубњара пре свега је заслужна "Sogakuron” филозофија којом се воде, која налаже да су трчање и музика једно јер одражавају драматичност и енергичност живота.


Чланови Ондекозе због тога живе заједно у подножју планине Фуџи и свакога јутра трче по 10 километара, а маратони често претходе и њиховим наступима. Највећу пажњу изазвале су њихове маратонске турнеје, организоване у Кини и САД-у, током којих су бубњари трчали од града до града, у неким случајевима чак излазећи на бину директно по завршетку трке. Ондекоза је настала 1969. године на јапанском острву Садо, где је оснивач Ден Тагајасу окупио групу младих ентузијаста спремних да следе његове идеале.


Након тога, популарност Ондекозе и таико бубњева ширила се по Јапану и остатку света, због чега је ова група у великој мери заслужна за постављање темеља за таико као сценску уметност. Чланови Ондекозе су у сталној потрази за новим облицима изражавања коришћењем таико бубњева, свирајући до границе својих физичких могућности.


Током 2008. године, Ондекоза група покренула је нови пројекат назван "Музика и ритмови", у оквиру којег користи низ изражајних средстава како би промовисала слободу изражавања и неограничене могућности које она доноси.


У сусрет педесетогодишњици постојања, Ондекоза бубњари су 2015. године започели турнеју у оквиру које ће обићи и Србију, Хрватску, Босну и Херцеговину и Словенију. Обилазак региона омогућио је Japan Tobacco International, компанија која као највећи корпоративни промотер јапанске културе и традиције сваке године представља домаћој публици јапанске уметнике у сарадњи са Амбасадом Јапана.


Током претходних година, ЈТИ је омогућио гостовања гоџи бубњара, традиционалне групе Варики, чувене пијанисткиње Ингрид Фуђико Хеминг и многих других афирмисаних јапанских уметника.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 24 септембар 2016 11:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија