Кућа Добрих Вести

Login

Српске ципеле за житељке Брисела

Оцените овај чланак
(2 гласова)

cipelice343434БЕОГРАД - Млада српска дизајнерка, Магдалена Клашња, након Париза и Њујорка, представила је своје ципеле у европској престоници, уз подршку Привредне коморе Србије.


Продајна изложба ципела одржана је у Бриселу, у галерији „Empty Space“, познатој по томе што изложбени простор уступа младим креативним људима из читавог света. Изложбу је подржало Представништво Привредне коморе Србије у Бриселу. „Важно је да млади, креативни људи из Србије покажу потенцијал у европској престоници, јер на тај начин креирамо праву слику Србије и правимо кораке који отварају врата тржишта“, изјавио је Здравко Илић, директор Представништва.


Јелена Матић, организаторка изложбе, испричала је да је видела слику једног пара ципела младе креаторке и да је пожелела да их прикаже у Бриселу. Промоција преко друштвених мрежа била је довољна да привуче велики број заинтересованих купаца, навела је Јелена Матић у изјави за портал ПКС и додала да Брисел има велику понуду, али и велику потражњу и захтевне купце.


„Овакав концепт сарадње желим да развијем и за друге производе“, каже организаторка изложбе Јелена Матић, чија је изложба пример успешног повезивања и представљања креативности матице, захваљујући познавању страног тржишта.


„Прилика да представим своје производе у Бриселу отвара велике могућности за улазак на тржиште Белгије и стицање нових контаката“, каже млада дизајнерка Магдалена Клашња.


Клашња је костимографкиња и дизајнерка ципела из Земуна. Њене ципеле инспирисане су ходањем и плесањем у позориштима Њујорка, где је радила као сценски костимограф. Оне су ручно израђене, оригиналне и надреалне, направљене од најбоље коже.

 

Извор: Привредна комора Србије/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 јун 2016 15:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија