Кућа Добрих Вести

Login

Почиње фестивал “Дев9т”

Оцените овај чланак
(4 гласова)

devetУ Београду ће од 10. до 18. јуна бити одржан други по реду фестивал “Дев9т”, који је замишљен као колонија која окупље све оне који знају вредности културе, уз слоган “Стварај даље”.

Организатори подсећају да је прошлог лета први "Дев9т" окупио оне који воле уметност, али и оне који су је тада заволели, оне који су били сумњичави и оне који су одувек стварали, са идејом водиљом да је уметност свуда око нас и да су за уметност способни сви.

 

За нови "Дев9т" организатори најављују "ходање по граници измеду две реалности", пошто је овогодишња тема "Портал" и позивају све да покажу другу страну своје личности која је истраживачка, занимљива и учествују на конкурсима из више области.

 devet1

"Дев9т" ће 14. јуна угостити познатог продуцента и ди-џеја Хуана Аткинса који ће у старој Циглани наступити са Београдским симфонијским оркестром, а овим несвакидашњим музичким спојем дириговаће Емин Џијан.

 

"Желим да моја музика звучи као да компјутери међусобно разговарају. Не желим да она звучи као "права" група. Желим да звучи као да ју је створио техничар. То је оно што ја јесам: техничар са људским осећањима", изјавио је једном приликом Аткинс.

 

Македонски диригент Џијан за фестивал "Дев9т" најављује светску премијеру пројекта који је припремао са Аткинсом.
"На основу његове музике, ја разрађујем нове аранжмане и оркестрације које доносе потпуно нови звук и нову форму музичког дела. Додајем и своје идеје и мотиве, који су разрађени кроз различите ритмичко мелодијске аспекте. Поред тога компонујем још две потпуно нове композиције специјално за овај наступ", рекао је Џијан.

 

Музичка реп рејв група "Die Antwoord" наступиће 11. јуна у старој Циглани као загревање пред овогодишњи "Егзит" фестивал. Овај тројац из Јужноафрицке Републике уздрмао је музичку сцену својом провокативном појавом и музиком.

devet2

 

Комплет улазница за девет дана фестивала кошта 1.990 динара, а дневне улазнице по цени од 400 динара за петак и суботу и 250 динара за остале дане биће доступне на капијама манифестације. Улаз на "Дев9т" "специјал" догађаје, међу којима је и концерт "Die Antwoord", посебно ће се наплаћивати.

 

Овај концерт је само један од "Дев9т" специјала за који важи посебно купљена карта, али и "Дев9т" донаторска улазница чија цена за девет дана износи 9.000 динара.

 

Детаљније информације о конкурсима и самом фестивалу могу се пронаћи на сајту и званичној Фејсбук страници.


Последњи пут измењено уторак, 07 јун 2016 12:30
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија