Кућа Добрих Вести

Login

Укуси Индонезије у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

ukusiidnoensijeБЕОГРАД - Амбасада Републике Индонезије у Београду у сарадњи са хотелом Courtyard Marriott Belgrade City Center и Qatar Airways приредиће Недељу индонежанке кухиње, под називом „Укуси Индонезије“ у којој ће сви грађани Београда имати прилику да уживају у многим аутентичним специјалитетима из Индонезије.

 

Гостујући шефови Suyitno и Ridvan Maulana из хотела JW Marriott у Џакарти, заједно са кулинарским тимом хотела Courtyard Marriott Belgrade City Center представиће аутентичне специјалитете ала карт у време ручка, и на бази шведског стола током вечере од 28. маја до 3. јуна 2016. године у хотелу Courtyard Marriott Belgrade City, Васе Чарапића 2-4, Београд.

 

Током Недеље индонежанске кухиње припремаће се аутентична јела као што су „Gado Gado" (салата од куваног поврча са сосом од кикирикија), „Sate Ayam“, (пилећи ражњићи са сосом од слатке соје и кикирикија, „ Rendang “ (телеће месо кувано у кокосовом млеку и зачинима), „ Bihun Goreng“ (пржене пиринчане нудле са поврћем), „ Nasi Goreng “ (пржени пиринач), „Ikan Pepes “ (кувана риба са свежим зачинима на пари у банановом листу), и многа друга јела из Индонезије, најмногољудније муслиманске земље, највећег архипелага на свету и земљом оју пресецају три часовне зоне.

 

Индонезија, која је позната и као „земља са хиљаду острва“, има управо и тако разноврсну кухињу, од хиљаду укуса, која су формирана под утицајем кулинарске традиције више стотина различитих народа, са око 250 милиона становника. Индонежанска кухиња је једноставна, али разнолика, пикантна и врло укусна, која се увек базира на свежим зачинима, као што су лимунова трава и лист, корен галанге, кемири или candlenut, кокосом, палминим шећером, салам лист, циметом, каранфилићем, куркуме... Главно јело се увек служи уз мирисни јасмин пиринач, љутим сосом „самбал“ и чипсом од морских плодова „Керупук“, и наравно ту је увек и освежавајући напитак од чаја и лимуна.

 

За сва додатна питања можете контактирати Одељење за медије, културу и друштвена питања Амбасаде Републике Индонезије у Београд на 011 3635666 или 069 2264322.

 

Не пропустите да уживате у укусима јединствене Индонезије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 27 мај 2016 22:07
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија