Кућа Добрих Вести

Login

Почео Седми фестивал европског филма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

zaludnostzivljenja43434НИШ - Од понедељка 23. маја до наредног понедељка у Малој сали Нишког културног центра ће у оквиру Седмог фестивала европског филма бити приказано 18 филмских остварења новије европске продукције.


Сваке вечери ће бити приказивана по два филма, од 19 и 21 сат, осим у петак и суботу када ће посетиоци моћи да присуствују и додатној пројекцији од 17 сати.


Током седам фестивалских дана биће приказани филмови из Данске, Португала, Аустрије, Мађарске, Литваније, Румуније, Белгије, Грчке, Француске, Кипра, Естоније, Хрватске, Италије, Холандије и Србије.


Фестивал у понедељак од 19 сати отвара литвански филм "У пролазу", а наредног понедељка га затвара српски филм "Смрдљива бајка", са Жарком Лаушевићем у главној улози.


Сваки филм на овом петом Европском филмском фестивалу је на неки начин представник земље из које долази. Веома сам задовољан што ће, још једном, овај фестивал моћи да покаже креативност и богату разноликост филмске производње широм Европе - каже амбасадор ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт.


Подсетимо, Фестивал европског филма је први пут организован у Нишу 2010. године, а од 2012. се уз подршку Делегације ЕУ у Србији организује широм Србије.


Улаз на све пројекције је бесплатан.

 

Организатори фестивала су Делегација ЕУ у Србији, ЕУ инфо центар, Медиа&Реформ центар Ниш, Француски институт и Нишки културни центар.

Детаљнији опис филмова можете пронаћи на сајту ЕУ инфо центра – ОВДЕ.


Агенду приказивања филмова по данима погледајте ОВДЕ.

 

Извор: juznevesti.com


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија