Кућа Добрих Вести

Login

Изложба “Дунавска клисура – српска обала”

Оцените овај чланак
(2 гласова)

djerdap

 

Нaционални парк Ђердап организује тематску мултимедијалну изложбу под симболичним називом “Дунавска клисура – српска обала”у “Музеју Баната Темишвар”, у периоду од 5.маја до  6.јуна, најавила је Туристичка организација Србије.


Основна тема изложбе је промоција природне, културне и туристичке баштине, односно туристичких потенцијала подручја НП “Ђердап” и општина Голубац, Кладово, Мајданпек и Неготин.

 

У оквиру изложбе 5. маја биће организована презентација у оквиру свечаног отварања на којој ће се представити туристички потенцијали подручја НП Ђердап и поменутих дестинација, намењена представницима румунске привреде и медија. Целу активност  подржава ТОС која ће се уједно представити и обратити учесницима са додатним промоцијама годишњих тема Дунав и водено благо Србије.

 

Изложба је најављена билобордима по целом граду, а предвиђено је  да 14. маја своје туристичке потенцијале обједињено представе и саме општине Голубац, Мајданпек, Кладово и Неготин. Изложба траје месец дана, током којих ће се дешавати и друге промотивне активности сто је све одлична прилика да се ова регија учини видљивијом и приступачнијом гостима из Румуније.  

 

ТОС подржава промовисање природних вредности и културног наслеђа Србије, посебно на тај начин, кроз јачање регионалне сарадње и интер-културалног дијалога. Захваљујући укључивању локалних туристичких организација и заинтересованих страна, актера у области туризма и угоститељства, још један позитиван аспект ове активности је представљање комплексне и јединствене туристичке понуде Ђердапа и привлачења пажње и интересовања за њега као атрактивну туристичку дестинацију.

 

Тво је конкретна акција на пољу промовисања културне понуде и туризма на Дунаву, што је у складу са активностима  ТОС-а, која за овогодишњу главну тему промоције туризма наше земље има Дунав и водено богатство Србије.

 

Извор: Кућа Добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 05 мај 2016 09:51
Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија