Кућа Добрих Вести

Login

Пулицерове награде 2016

Оцените овај чланак
(1 Глас)

puliceeerrrБЕОГРАД - Associated Press је добио Пулицерову награду за јавну службу за извештавање о злоупотребама у индустрији морске хране, која је помогла ослобађању 2000 радника, док компаније Reuters и New York Times деле награду за фотографију за слику европске избегличке кризе.


Победничка АП репортажа „Плодови мора од робова“ је истраживање о малтретирању радника у југоисточној Азији, одакле се врши снабдевање америчких супермаркета и ресторана. Репортажа у серији од 10 чланака, је резултирала ослобађањем 2000 принудних радника и свеобухватне реформе.  Ројтерсово фото извештавање о мигрантима са блиског истока који долазе у Европу је водио из Грчке Јанис Бехракис, уредник фотографије за Грчку и Кипар, и Гардианов фотограф године за 2015. годину.


Тим је направио серију слика миграната у препуним и оронулим пловилима, као и у њиховим првим тренутцима доласка у Европу. „Показали смо свету шта се дешава, а свет је показао да му је стало. Хуманост је још увек жива. Омогућили смо да се глас ових несрећних људи чује. Сада са Пулицером, сматрамо да је наш рад и професионално препознат.“ изјавио је Бехракис.
New York Times са рекордних 117 Пулицерових награда, додао је још две награде својој колекцији, узимајући награду за међународно извештавање, поред већ поменуте фото награде. Boston Globe, Tampa Bau Times и магазин New Yorker, такође су освојили по две награде.


Ово је стоти пут да се додељује Пулицерова награда, добитници награда у 21 категорији, укључујући новинарство, музику, драмску уметност и књижевност проглашени су на њујоршком универзитету Колумбија.

 

Извор: Кућа добрих вести/ASMEDI


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија