Кућа Добрих Вести

Login

Други београдски фестивал кантаутора од 26. до 29. новембра

Оцените овај чланак
(3 гласова)

blackfestivalБЕОГРАД - Други београдски фестивал кантаутора Black‘n’Easy KANTFEST 2015 одржава се од 26. до 29. новембра 2015. године у Београду, Старој Пазови и Младеновцу, и на још осам локација.


Фестивал ове године има 11 програма и више од 30 учесника из Словеније, Хрватске, Мађарске, Бугарске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Македоније и Србије. Уз то остварена је партнерска сарадња са сродним фестивалима у Словенији, Хрватској, Босни, Бугарској и Италији, на којима ће гостовати победници фестивала.


Главни, финални фестивал одржава се у Битеф театру у Београду.


На Na Black‘n’Easy KANTFEST 2015 у такмичарском делу наступиће 16 кантаутора, (два полуфинала са по 8 такмичара у Старој Пазови и Младеновцу), као и специјални гости Петер Андреј и Бојан Седмак из Словеније, Иван Ненков из Бугарске, Марко Томасовић из Хрватске и Стефан Шљукић из Србије.


У такмичарском делу програма право да учествују имају они аутори и кантаутори који изводе искључиво ауторске песме, уз пратњу једног инструмента. Жири чине еминентни аутори, а доајен Јадранка Стојаковић, позната кантауторка из времена бивше Југославије, учесницима ће се обратити путем видео линка. Међународни стручни жири и жири публике састављен од компетентних експерата у овој области, донеће одлуку о прве три награде.


Током програма наступиће и наше велике звезде Бора Ђорђевић и Рибља чорба, Александра Слађана Милошевић, Инспектор Блажа, Филип Угреновић и други.


Организатор Black‘n’Easy KANTFEST 2015 је “Арте” агенција за уметничко стваралаштво из Београда, а директор фестивала је Миодраг Јакшић. Пријатељ овог регионалног фестивала талентованих музичких стваралаца је Гранд кафа са брендом Black‘n’Easy као насловни спонзор манифестације.


Улаз на све програме фестивала и наступе је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 24 новембар 2015 21:52
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија