Кућа Добрих Вести

Login

Путујући бесплатни биоскоп на отвореном

Оцените овај чланак
(2 гласова)

bioskopБЕОГРАД - Овог лета, од 31. јула до 23. августа, седам места у Србији ће угостити путујући биоскоп на отвореном под називом Cinema Fresh.

У организацији Удружења ПАТОС из Смедерева (Покретни алтернативни театар омладине Смедерево), путујући биоскоп Cinema Fresh, уз бесплатан улаз, посетити публику у следећим местима:Зрењанин, Ковин, Велико Градиште – Сребрно језеро, Мокрин, Трстеник, Обреновац и Смедерево. У сваком од наведених места, током две филмске вечери, филмови ће бити приказани на различитим локацијама на отвореном (паркови, летње сцене, тргови…).

Идеја Cinema Freshа  јесте да промовише културу бископа и да буде део ревитализације културе јавних окупљања, првенствено код младих. Такође, ПАТОС већ три године заредом успешно организује биоскоп на отвореном у Смедереву под називом ПАТОСИНЕМА!

Свежину овог биоскопа карактерише и његов репертоар. Публика ће имати прилике да погледа филмове младих домаћих аутора. Свако филмско вече ће садржати један краткометражни документарни филм и један дугометражни играни филм. Тако ће Цинема Фресх публика погледати награђиване игране филмове Тилва Рош (2010), редитеља Николе Лежаића и Непослушни (2014), редитељке Мине Ђукић. Од документарних филмова, публику очекују филмови Кинооператер 2063, редитеља Николе Полића и После премијере, редитељке Јелене Гавриловић.

Овакав биоскоп има за циљ да донесе публици дух нове филмске енергије и израза младих аутора, који обрађују теме које се директно и искрено обраћају младима, али и читавом друштву. Цинема Фресх ће због тога, као и због чињенице да се одржава на отвореном, представљати овог лета праву „биоскопску свежину на точковима“ у Србији.

Cinema Fresh је пројекат који Удружење ПАТОС реализује у сарадњи са шест партнера – ЦЕКОМ (Зрењанин), Центар за културу (Ковин), Омладина Јазас-а Пожаревац (Велико Градиште – Сребрно језеро), Девет грла (Мокрин), Јеринин град (Трстеник) и Еко-двориште (Обреновац). Биоскоп је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.


Последњи пут измењено недеља, 02 август 2015 15:00
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија