A+ A A-

„Вечери на Косанчићу“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dusannnnБЕОГРАД – У организацији Народне библиотеке Србије 3. јула отворен је летњи циклус књижевних Вечери на Косанчићу када је наступио академик и драмски писац Душан Ковачевић.


Летње Вечери на Коначићу наставиће се током јула и августа када ће истакнути књижевници разговарати на разне теме пред београдском публиком и читати одломке из својих рукописа и књига.


Ове године, поред академика Душана Ковачевића, који отвара циклус, током јула наступају Борислав Чичовачки, Владимир Пиштало, а током августа Милена Марковић, Филип Давид и Божо Копривица.


Специјални гости циклуса у августу су шесторо књижевника из Србије, региона и Европе.


Вечери на Косанчићу покренуте су 2012. године у оквиру акције "Повратак књиге на Косанчићев венац", која је имала за циљ и да симболички врати књигу, уметност, публику и писце на место на коме је српска и светска културна баштина уништена у бомбардовању 1941. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 04 јул 2015 22:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани