A+ A A-

Конференција „Да свако дете има право да одраста у окриљу породице“

Оцените овај чланак
(4 гласова)

decaaaaБЕОГРАД - Удружење стручњака за подршку деци и породици FICE Србија у периоду од 7. до 9. маја биће домаћин редовног годишњег састанка Федералног Савета организације "FICE Internacional".



У оквиру тродневнног заседања делегата из више од двадесет земаља, чланица организације „FICE Internacional” , које ће се одвијати у Хотелу „ПАЛАС“, најавио је "Медија центар".


Конференција на којој ће доказани светски стручњаци у области заштите деце и младих представити најновија искуства и примере добре праксе везане за пружање подршке деци и породицама у ризику, са нагласком на превенцију издвајања деце и младих из њихових породица, ће се одржати на Факултету политичких наука у Београду, ул. Јове Илића 165, у слушаоници 1, са почетком у 12 часова.


Осим универзитетских професора и еминентних стручњака из Сједињених Америчких Држава, Аустралије, Азије, Африке и Европе, који су припремили презентације о искуствима својих земаља, конференцији ће присуствовати и представници ресорног Министарства, професори и студенти Факултета политичких наука-одсека за социјалну политику и социјални рад, као и чланице ’’FICE Србија’’ – институције и организације социјалне заштите из целе Србије.


Конференција за новинаре предвиђена је тог дана у 11:45, пре почетка скупа.


Присуство медија на овом, за нашу земљу, јединственом догађају од изузетног је значаја, јер ће омогућити и широј јавности да се упозна са актуелном ситуацијом, изазовима и програмима подршке деци, младима и њиховим породицама у свету.


Подршку за реализацију ове конференције, у финансијском и организационом погледу, добијена је од УНИЦЕФ-а, на чијим се начелима и циљевима, посебно на Конвенцији о правима деце, темељи и свеукупна делатност организације „FICЕ“.


Програм конференције погледајте ОВДЕ.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 мај 2015 20:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани