Кућа Добрих Вести

Login

Музички перфоманс квартета „Невски“: „Другопласирано дување“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kvartetmixxxxxБЕОГРАД – Музички перформанс квартета „Невски“ „Другопласирано дување“ биће одржан 2. априла у Коларчевој задужбини са почетком у 20 часова.


Концерт је осмишљен као својеврсни сценографски и драматуршки перформанс, сачињен од композиција западноевропске класичне музике, етно музике, попа, филмске музике, балетске музике.


Током перформанса извођачи кроз низ скечева, путем мимике, покрета, глуме и плеса на комичан начин представљају музику публици.


Циљ овог перформанса је да приближи уметничку музику публици, поготово младима, коришћењем популарних извођачких форми и естетике.


Такође, овај концерт има за циљ да: промени начин слушања класичне музике, подстакне критичко промишљање о естетици естраде и реалитy шоу, испровоцира креативно размишљање и покаже да забава не мора да буде вулгарна, а још мање везана за употребу наркотика.


Овај перформанс изводе професионални, афирмисани музичари из Квартета кларинетиста Невски, уз пратњу чувеног перкусионисте Александра Радуловића и камерног гудачког оркестра “Mosaic String Band" из Београда.


Режију концерта потписује Игор Вук Торбица, награђивани млади редитељ. У новија Торбичина редитељска остварења између осталих су убрајају представе: “Покојник” и “Разбијени Крчаг” у Југословенском Драмском Позоришту, и “Дон Жуан” у Атељу 212.
Квартет кларинета Невски настао је 2004. године у Београду и сачињавају га: Милош Бјелица (Дипл. Проф. кларинета), Адам Боу (Дипл. Проф. кларинета), Никола Улемек (Дипл. Проф. Кларинета) и Ђорђе Јовановић (студент кларинета).


Квартет Невски може да се уврсти у високо професионалне камерне ансамбле, што су доказали својим сценским перформансом и специфичном бојом и квалитетом звука.


Квартет је учествовао на реномираним фестивалима како у земљи, тако и у иностранству.


Квартет је био финалиста ТВ емисије “Ја имам таленат” 2011. године.


Први велики солистички концерт Квартета Невски одржан је у сали Београдске Филхармоније у децембру 2011 године. Првог априла 2013. године у Коларчевој Задужбини квартет изводи концерт под називом “Првоаприлско дување”, а “Првоаприлско дување 2” у Установи Културе Палилула 2014. године.


“Другоаприлско дување” у Коларчевој Задужбини 2015. је трећи концерт посвећен промовисању уметничке музике и здравог живота.

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 01 април 2015 13:57
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија