A+ A A-

Шести интернацинални филмски фестивал особа са инвалидитетом

Оцените овај чланак
(5 гласова)

bosifestttttБЕОГРАД - Хенди центар Колосеум расписао је конкурс за шести Београдски интернационални филмски фестивал особа са инвалидитетом – БОСИФЕСТ 2015, који ће бити одржан од 1. до 3. јуна у Дому омладине Београда.


Конкурс за слање радова је отворен од 19. јануара до 5. априла, а слоган овогодишњег фестивала је “Лавиринт могућности”.


Тема је живот и рад особа са инвалидитетом.


БОСИФЕСТ је Београдски интернационални филмски фестивал који се бави тематиком особа са инвалидитетом, једини те врсте у југоисточној Европи, који ове године по шести пут организује Хенди Центар Колосеум из Београда. БОСИФЕСТ придружује се светским фестивалима, који се дужи низ година баве искључиво филмовима о особама са инвалидитетом, као и филмовима чији су аутори особе са инвалидитетом. 

 

Мрежа тих фестивала пружа ауторима излазак на светско тржиште, али и могућност да представе нове, иновативне филмове који се баве тематиком везаном за живот особа са инвалидитетом. Гледаоци су током протеклих пет година имали прилику да виде преко 200 филмова који прате живот и рад особа са инвалидитетом. И ове, као и прошлих година, БОСИФЕСТ се састоји од такмичарског и ревијалног дела као и пратећих програма, радионица, перформанса, изложбе…


Филмови приказани на БОСИФЕСТ-у изазивају велику пажњу јавности, а највише удружења особа са инвалидитетом и невладиног сектора широм Србије. Такође, из године у годину, ова филмска манифестација даје допринос упознавању шире јавности о правима, положају и потребама особа са инвалидитетом, побољшању комуникације, прихватању различитости, рушењу предрасуда о особама са инвалидитетом, а истовремено, филмски програм подстицајно делује на стварање нових филмских и уметничких остварења.


Сврха оснивања БОСИФЕСТ-а је указивање на стваралачки рад и могућности учесника на јавној културној сцени и ширење поруке да би особе са инвалидитетом требало да имају иста права и обавезе као и други грађани. На тај начин, овај фестивал даје снажан подстицај доношењу мера за равноправно учешће и интегрисање особа са инвалидитетом у друштво. Кроз програм БОСИФЕСТ-а нуде се могућа решења за даљи развој демократског друштва и стварање околине, која ће бити приступачна, без препрека и баријера – за све.


Више инфромација потражите на сајту фестивала.




Последњи пут измењено четвртак, 29 јануар 2015 20:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани