Кућа Добрих Вести

Login

Почињу „Панчевачке летње вечери“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

pancevofiksnaПАНЧЕВО - Туристичка организација Панчева организоваће и ове године сада већ традиционалну манифестацију “Панчевачке летње вечери” у оквиру којих ће током августа, сваког петка и суботе, са почетком од 19 сати, посетиоци панчевачке Народне баште уживати у различитим културним садржајима. У музичком павиљону, популарној волијери најлепшег градског парка, одржаваће се променадни концерти, књижевне вечери, драмске минијатуре...

,,Панчевачке летње вечери” почињу у петак, 1. августа, свечаним дефилеом Мажорет клуба “Мажореткиње Панчева”, а програм се наставља “Пријемним у павиљону”. 

Публици ће се представити и млади Панчевци и Панчевке

Биће ово прилика да се гледаоци упознају са младим Панчевцима и Панчевкама, бруцошима и потенцијалним студентима Факултета драмских уметности у Београду. Они ће се представити имитацијама и драмским деловима својих пријемних испита. Поред будућих глумаца, гости ће видети и кратки филм Аљоше Дакића, осамнаестогодишњег Панчевца који је овог јула примљен као редован студент ФДУ, на одсеку режије.

 

aljosadakics


Током наредних викенда, у програмима “Панчевачких летњих вечери” ће учествовати: Музичка секција клубова за одрасла и стара лица, Градски музички ансамбл “Златна јесен”, као и чланови клубова који ће демонстрирати необичне спортове попут капуере.


Биће ту и чланови Удружења књижевника и књижевних преводилаца Панчева и песници Уметничког удружења “Арте” из Београда, Гудачки ансамбл ,,Камерата”, као и Четири харфискиње међу којима ће бити и Ана Марија Франц, панчевачка харфискиња која је недавно свирала на венчању Новака и Јелене Ђоковић.

                       saravlajicharfas


Наступиће и Брас оркестар панчевачког Музичког центра, јуниори и млади свирачи на лименим дувачким инструментима, Никола Ђурица, један од најперспективнијих младих кларинетиста из Београда, лауреат најзначајнијих светских такмичења, гитаристи Мирко Димитријевић и Горан Радовановић из Београда и Марина Микша из Панчева, као и Тамбурашки оркестар “Јован Бандур”.

 

 nikoladjuricaklarinetistas

 

Турнир генерација - баке и деке наспрам својих унука


У суботу, 2. августа, током концерта Музичке секције за одрасла и стара лица, биће организован “Турнир генерација”, где ће фигурице и коцкице укрстити баке и деке против својих унука, а у игри “Не љути се човече”. За победнике овог такмичења је панчевачки ресторан “Коноба 32” обезбедио вредносне ваучере.


Народна башта је још од давне 1829. године за становнике и посетиоце Панчева представљала много више од обичног парка, било је то омиљено шеталиште и променада. Викендом је свирала плех музика, а млади и стари су долазили на шпацирунг, шприцер и капуцинер и свечано одевени дефиловали стазама Народне баште.


Данас је то један од најлепших паркова и градских зелених оаза у Србији, који се простире на 14 хектара, а чији дух прошлости оживљавају управо ,,Панчевачке летње вечери”.


Циљ манифестације „Панчевачких летњих вечери“ је да свим суграђанима и гостима, а поготово онима који лето проводе у граду, летње врућине учине лепшим и садржајнијим. Сви програми Панчевачких летњих вечери су бесплатни за све заинтересоване посетиоце.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 30 јул 2014 16:07
Гордана Влајић

Гордана ВЛАЈИЋ (1959, Панчево) је дипломирала на Факултету политичких наука (смер: новинарство) у Београду и специјализирала Односе са јавношћу. Ради у Секретаријату за заштиту животне средине Градске управе Панчева. Написала је три књиге за децу и шест за одрасле, а песме и приче су јој објављиване у многобројним зборницима, збиркама, антологијама и часописима. Добитница је Првог српског пасоша са још 203 заслужних грађана Србије, у промотивној кампањи коју је реализовала Влада Србије, носилац је Златне значке и Повеље за посебан допринос у култури које додељује Културно просветна заједница Републике Србије и Министарство за дијаспору Републике Србије, као и више награда за књижевно ставралаштво. Члан је организације "Поетас дел Мундо", Удружења књижевника Србије, Српског књижевног удржења „Милош Црњански“ (Стокхолм, Шведска), Независног удружења новинара Србије (НУНС) и МЕНСЕ. Почасни је члан «Провиденце», Удруге за промоцију уметности и културног туризма (Биоград на Мору, Хрватска).

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија